ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς επαρκείς εξηγήσεις ξανά ο ΕΟΔΥ

Εικόνα του άρθρου Χωρίς επαρκείς εξηγήσεις ξανά ο ΕΟΔΥ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2020, 20:32
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας συμμετείχε στη ζωντανή ενημέρωση της Δευτέρας, με αφορμή τα όσα γράφτηκαν στον κυριακάτικο Τύπο, σχετικά με την αξιοπιστία των πληροφοριών που παρέχει ο ΕΟΔΥ.

Ο κ. Αρκουμανέας έκανε έναν επιλεκτικό σχολιασμό, μόνο για το σύστημα  καταχώρησης, λέγοντας ότι υπάρχει ένα και μόνο σύστημα και όχι διπλό, όπως γράφτηκε, στο οποίο καταχωρούν όλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς.

Ωστόσο, δεν σχολίασε τα όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα, με δυσφορία των μελών της επιτροπής ειδικών σχετικά με την έγκαιρη και ακριβή ενημέρωση. Γι αυτά, ο κ. Αρκουμανέας δεν είπε κάτι, όπως για παράδειγμα ότι υπάρχουν περιπτώσεις που τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αμφισβητούνται δημόσια, ως λανθασμένα. Ούτε ο πρόεδρος, ούτε ο οργανισμός έχουν, έστω διορθώσει, τυχόν λάθη.

Στο ίδιο κλίμα και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς εκφράζοντας «προσωπικές απόψεις» χωρίς να διευκρινίζει πώς ένας υφυπουργός σχολιάζει με προσωπικές απόψεις, ένα δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια επίσημης, καθιερωμένης ενημέρωσης. Προσπάθησε και αυτός να παρουσιάσει το θέμα ως «ψυχολογικό» και ως αμφισβήτηση των επιστημόνων, παρότι τα δημοσιεύματα αμφισβητούν τη διοίκηση του ΕΟΔΥ και όχι τους επιστήμονες.

Ο κ. Αρκουμανέας σχολίασε και τα περί συμβάσεων με ιδιωτικούς φορείς που γράφτηκαν, λέγοντας ότι πρόκειται για το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των συμβάντων. Το συγκεκριμένο δίνει μια εικόνα στοιχείων, χωρίς όλα τους να ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back