Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

EINH: «Βάζουν ταφόπλακα στο ΕΣΥ»

Εικόνα του άρθρου EINH: «Βάζουν ταφόπλακα στο ΕΣΥ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2022, 21:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΕΙΝΗ, η ένωση των νοσοκομειακών γιατρών της Ηπείρου, καταγγέλλει το νέο νομοσχέδιο που επί της ουσίας, «νομισματοποιεί» το ΕΣΥ και το καταργεί στην πράξη και καλεί στάση εργασίας τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, 12.00-15.00 και συγκέντρωση στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στις 12.00. Επίσης, καλεί σε απεργία την 1η Δεκεμβρίου, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

«Με το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη από την μια, και την ανακοίνωση με τυμπανοκρουσίες για την έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Εξαναγκάζουν τους ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας» αναφέρει η ΕΙΝΗ.

«Η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι να βγούμε στην πιάτσα της αγοράς υγείας για να βρούμε πελατεία. Δεν είναι λύση να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία και από τις εφημερίες στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας. Δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής, για να μπορεί να «ξεπεράσει» τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων και να επισπεύσει την θεραπεία του», τονίζουν.

Καταλήγει τονίζοντας ότι «αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο, δεν διορθώνεται ούτε συζητιέται. Να σημάνει συναγερμός παντού! Πρέπει να γνωρίσει την καθολική καταδίκη από το σύνολο των γιατρών, των υγειονομικών και του λαού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back