Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΑΠ: «Στραπάτσο οι εκλογές» για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Εικόνα του άρθρου ΕΑΠ: «Στραπάτσο οι εκλογές» για τα υπηρεσιακά συμβούλια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2022, 11:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΕΑΠ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της, θεωρεί ότι οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια που έγιναν ηλεκτρονικά, «ήταν ένα στραπάτσο τόσο για την επιχείρηση διάλυσης του συνδικαλισμού, που εξελίσσεται εδώ και καιρό ανεξάρτητα από το κυβερνητικό σχήμα, και το υπουργείο της Παιδείας, όσο και για τους συνεργάτες και κολαούζους του υπουργείου στον κλάδο των εργαζομένων στην Εκπαίδευση, των κυβερνητικών-εργοδοτικών παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ».

Η παράταξη αναφέρει ότι η αποχή ξεπέρασε το 65% πανελλαδικά και σε ορισμένες διευθύνσεις κινήθηκε ακόμη και στο 80%-90%.

«Οι κυβερνητικοί απολογητές και οι λακέδες τους στον κλάδο έσπευσαν από χθες να θολώσουν τα νερά συγκρίνοντας αυτά τα ποσοστά με τα ποσοστά αποχής στις εκλογές για το συνέδριο της ΟΛΜΕ πέρυσι το Μάη» τονίζει.

«Αν θέλουν συγκρίσεις ας τους θυμίσουμε απλά ότι στις προηγούμενες εκλογές των ΥΣ (Νοέμβρης 2018) η αποχή στο νομό Ιωαννίνων ήταν 15% και το περασμένο Σάββατο ήταν 54%», συμπληρώνει.

Η παράταξη παίρνει αποστάσεις και από την ΟΛΜΕ, λέγοντας ότι «το παιδαριώδες πολιτικό τους σκεπτικό, σύμφωνα με το οποίο ο κλάδος έχει νικήσει την Κεραμέως, άρα τώρα μπορεί να κάνει ακριβώς ό,τι ζητάει η Κεραμέως, δεν θα το σχολιάσουμε άλλο. Από ανθρώπους που τόλμησαν να ξεπουλήσουν μια απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση με ποσοστά πάνω από 90% και πάνω από 100.000 απεργούς / διαδηλωτές στο δρόμο, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα».

Η παράταξη ξεκαθαρίζει ότι «το προχθεσινό αποτέλεσμα δεν είναι νίκη. Νίκη θα είναι η ολική ανατροπή των νομοσχεδίων ενάντια στα συνδικάτα και το συνδικαλισμό, η ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Εκπαίδευση, τα αποτελέσματα των οποίων βλέπουν ήδη εκπαιδευτικοί και μαθητές/ριες».

Τέλος, καλεί όσους-ες εκλέχτηκαν «να συνταχθούν με την πλειοψηφία του κλάδου και να παραιτηθούν».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back