ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΑΠ: Αν έχεις συγκεκριμένο μεταπτυχιακό κολλεγίου… διάβαινε

Εικόνα του άρθρου ΕΑΠ: Αν έχεις συγκεκριμένο μεταπτυχιακό κολλεγίου… διάβαινε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2022, 17:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΕΑΠ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει τις προκηρύξεις για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, που ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ, οι οποίες αναγνωρίζουν τίτλους κολλεγίων.

Μάλιστα, η ΕΑΠ αναφέρει ότι προβλέπεται ένα… συγκεκριμένο μεταπτυχιακό με τίτλο «master of arts in special educational needs», του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, που έχει παραρτήματα σε τέσσερις πόλεις στην Ελλάδα.

«Έφτασε και η ώρα της εκπαίδευσης, δίνοντας την ευκαιρία στους κολλεγιάρχες να αυξήσουν την πελατεία τους, καθώς τώρα απόφοιτοι/ες κολλεγίων θα μπορούν να εργαστούν και σε δημόσια σχολεία! Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η δημόσια εκπαίδευση να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο και,σε συνδυασμό με τη θεσμοθέτηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ, να στρέψει τους έχοντες στα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων που υπάρχουν στη χώρα μας» τονίζει η ΕΑΠ.

Σημειώνει επιπλέον ότι σύμφωνα πάντα με το ΦΕΚ, «αυτή η τροποποίηση δεν έχει θέσει κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο, καθώς ως προϋπόθεση θέτει την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών, καταργώντας στην πράξη το άρθρο 16 του συντάγματος περί αναγνωρισμένης εκπαίδευσης αποκλειστικά από το κράτος».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back