Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δωδώνη»: Καλύτερα, περισσότερα και... ακριβότερα

Εικόνα του άρθρου «Δωδώνη»: Καλύτερα, περισσότερα και... ακριβότερα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2022, 15:32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο είναι τα βασικά σημεία της εκτίμησης της «Δωδώνης» για το προσεχές διάστημα: πρώτον, ότι η εταιρία συνεχίζει να αναπτύσσεται και τα νέα προϊόντα της να κερδίζουν χώρο στην αγορά, αλλά και ότι σύντομα, η γενική ακρίβεια θα αυξήσει τις τιμές, στο ράφι.

Στην καθιερωμένη πλέον συνάντηση με δημοσιογράφους, στην αρχή του χρόνου, ο διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας Μιχάλης Παναγιωτάκης ήταν φανερά ικανοποιημένος και αισιόδοξος, από την πορεία των πιο πρόσφατων προϊόντων που έριξε στην αγορά η «Δωδώνη».

Τόσο τα καινούργια προϊόντα με γεύσεις φρούτων, όσο και τα spread έχουν πάει πολύ καλά. Ειδικά τα πρώτα, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες της εταιρίας και αυτό είναι φανερό στις συζητήσεις και στις δηλώσεις τους.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, θα λανσαριστούν και νέα προϊόντα με ορίζοντα το επόμενο καλοκαίρι.

Τα κακά νέα έρχονται από τη χαίνουσα ακρίβεια. Η κατακόρυφη, «κυνική» όπως τη σχολίασε ο CEO της εταιρίας, αύξηση στα καύσιμα και στις πρώτες ύλες, δημιουργεί μια αναπόδραστη κατάσταση και η εταιρία είναι αναγκασμένη να αυξήσει τις τιμές στο ράφι, προσεχώς…

Κατά τα λοιπά, το «R&D» (=research and development) τμήμα της εταιρίας «δουλεύει σε 24ωρη βάση» όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, ετοιμάζοντας νέα προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα προχωράει το γενικό πλάνο της επιχείρησης στον επενδυτικό τομέα.

Σχετικά με τη μετοχική μεταβολή, τόνισε ότι ολοκλήρώθηκε στα τέλη του ’21 και ότι «το στρατηγικό πλάνο για επενδύσεις κ.λπ., υλοποιείται. Δεν απέκλεισε, η «Δωδώνη» να προχωρήσει σε επιχειρηματικές κινήσεις τύπου εξαγορών μέσα στο ’22 και πρόσθεσε τέλος ότι «είναι δεδομένη η οικονομική ανεξαρτησία και ευμάρεια» της εταιρίας.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτάκης επισήμανε ένα (βραχυ)μελλοντικό πρόβλημα: ότι η ποσότητα γάλακτος μειώνεται, γιατί κόσμος αποχωρεί από το επάγγελμα του παραγωγού. Τόνισε ότι προκειμένου να ανασχεθεί αυτή η κατιούσα κίνηση, η «Δωδώνη» προτίθεται «μαζί με άλλες σοβαρές εταιρίες του χώρου» να αναλάβει πρωτοβουλίες και να απευθυνθεί στην κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθεί η πρωτογενής παραγωγή.

Φυσικά, θα πρέπει να αποκτήσει πιο πρωταρχική πολιτική θέση η πρωτογενής παραγωγή στην Ελλάδα, όπου τα πάντα κυμαίνονται και περικλείονται από τον τουρισμό…

Ο κ. Παναγιωτάκης πάντως θεωρεί ευνοϊκή τη συγκυρία για αναπτυξιακές παρεμβάσεις, μετά την πανδημία (όταν αυτή υποχωρήσει, τέλος πάντων) και  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back