ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δρόμος στον Γράμμο: «Εμπιστευτικόν»...

Εικόνα του άρθρου Δρόμος στον Γράμμο: «Εμπιστευτικόν»...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2024, 10:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια… ιδιαίτερη δικαιολογία έδωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης για τη διάνοιξη δρόμου στον Γράμμο, σε υψόμετρο 2.200 μ., εκεί που σήμερα υπάρχει ορειβατικό μονοπάτι, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής.


Διαβάστε: Από μονοπάτι... δρόμος στον Γράμμο

«Ποιους εξυπηρετεί ένας τέτοιος δρόμος;»

Ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε ότι τον δρόμο αυτόν τον ζήτησε ο Στρατός, για να ελέγχει τη μεθόριο. Συγκεκριμένα, «για να μην μπαίνουν από το γειτονικό κράτος και να κλέβουν το λουλούδι του Δαρβίνου και κοπάδια με αγελάδες». Όταν η αντιπολίτευση ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις αλλά και το σχετικό αίτημα-έγγραφο του Στρατού, ο περιφερειάρχης επικαλέστηκε την «εμπιστευτικότητα».

Ωστόσο, στις 3 Σεπτεμβρίου, η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης 24.800 ευρώ για την «αποκατάσταση βατότητας από το μνημείο Γκέσου μέχρι τα όρια του νομού». Ο κ. Καχριμάνης επικαλέστηκε και πάλι την «εμπιστευτικότητα» για να εξηγήσει τα περί «αποκατάστασης βατότητας». «Το αίτημα του Στρατού είναι εμπιστευτικό. Δεν μπορούσαμε να πούμε περισσότερα» είπε. Πρόσθεσε δε ότι η Περιφέρεια συνδράμει τον Στρατό, ο οποίος επιχειρεί στον Γράμμο από την άλλη πλευρά της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί.

Κατά τα άλλα υποστήριξε ότι ο δρόμος προϋπήρχε και πρόσθεσε ότι «ο δρόμος και το μονοπάτι είναι των ίδιων διαστάσεων». Κάτι βέβαια που δεν ισχύει.

Σε κάθε παρατήρηση ή ένσταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο κ. Καχριμάνης απαντούσε: «Σας πείραξε που θα περνάει η Αστυνομία ή ο Στρατός να ελέγχει;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3