ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ποιους εξυπηρετεί ένας τέτοιος δρόμος;»

Εικόνα του άρθρου «Ποιους εξυπηρετεί ένας τέτοιος δρόμος;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2024, 22:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tη διάνοιξη δρόμου από την Περιφέρεια Ηπείρου στις κορυφές του Γράμμου με το πρόσχημα της «αποκατάστασης βατότητας» καταγγέλλει και η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Κόνιτσας.

Η παράταξη αναφέρεται και στη σχετική καταγγελία του Συλλόγου Αετομηλιτσιωτών Γράμμου «Η Αετομηλίτσα» για τη διάνοιξη δρόμου χωρίς κάποια αδειοδότηση. Ο δρόμος διανοίγεται σε ορειβατικό μονοπάτι που οδηγεί από τον Γκέσο στην κορυφή «Περήφανο».


Διαβάστε: Από μονοπάτι... δρόμος, στον Γράμμο

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σδούκος επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου «ο οποίος δήλωσε άγνοια σχετικά με τη συγκεκριμένη διάνοιξη», αλλά και με τον δασάρχη Κόνιτσας ο οποίος είπε πως «πρόκειται για αποκατάσταση βατότητας σε δρόμο που υπήρχε και είχε διανοιχτεί 70 χρόνια πριν, δηλαδή αμέσως μετά τη λήξη του εμφυλίου, και πως τις επόμενες ημέρες το Δασαρχείο θα προχωρήσει σε αυτοψία». Η αναφορά σε δρόμο προ 70 ετών, προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επικαλείται επίσης πληροφορίες για τη διάνοιξη δρόμου από μηχανήματα του Στρατού στην ανατολική πλευρά του Γράμμου, από το χωριό Γράμμουστα προς το πέρασμα της Κιάφας.

Εύλογα η παράταξη αναρωτιέται ποιοι και πώς αποφασίστηκε αυτή η διάνοιξη δρόμου χωρίς μελέτες και άδειες, όπως και ποιες ανάγκες πρόκειται να εξυπηρετήσει ένας τέτοιος δρόμος σε υψόμετρο 2.200 μέτρων. Καλεί δε τις αρμόδιες υπηρεσίες να σταματήσουν την παρέμβαση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back