Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διέξοδος για τον μεγάλο δακτύλιο

Εικόνα του άρθρου Διέξοδος για τον μεγάλο δακτύλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2018, 20:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεμπλοκάρει το έργο του μεγάλου δακτυλίου της πόλης των Ιωαννίνων (κόμβος Βογιάννου-Πανηπειρωτικό Στάδιο), σύμφωνα με μια λιτή ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών. Σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, υπήρξε συμφωνία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου «ώστε, σε κάθε περίπτωση, να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση αυτού» όπως σημειώνεται.

Για το συγκεκριμένο έργο, η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας είχε ακυρωθεί το καλοκαίρι με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, μετά από προσφυγή που είχαν καταθέσει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και ο Ευάγγελος Λιβιτσάνος εκ μέρους κατοίκων της Κενάν Μεσαρέ. Η υπουργική απόφαση ζητούσε να γίνει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και για την κατασκευασμένη οδό της Κενάν Μεσαρέ, η οποία δεν είχε γίνει όταν έπρεπε. Η αντίδραση του Δήμου Ιωαννιτών ήταν έντονη, προσφεύγοντας τόσο σε ένδικα μέσα όσο και σε πολιτικές πιέσεις. Το επιχείρημα του Δήμου ήταν εξαρχής ότι τα δύο οδικά έργα είναι ξεχωριστά και ότι ενδεχόμενη αλλαγή της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (προκειμένου να συμπεριληφθεί και η κατασκευασμένη οδός Κενάν Μεσαρέ) «δεν θα οδηγήσει σε κατασκευαστικές λύσεις ή διορθώσεις επί της Κενάν Μεσαρέ», παραπέμποντας στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονείται.

Με τη νέα εξέλιξη, ο Δήμος Ιωαννιτών δεν χρειάζεται να περιμένει την εκδίκαση της αίτησης θεραπείας κατά της υπουργικής απόφασης. Από όσα τουλάχιστον προκύπτουν από τη λιτή ανακοίνωση, ο Δήμος θα προχωρήσει εκ νέου τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back