ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Δια ερμηνείας» πρωταθλήτρια

Εικόνα του άρθρου «Δια ερμηνείας» πρωταθλήτρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2020, 10:52
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας έχει ανακοίνωση, με την οποία απαντάει πλαγίως στις αιτιάσεις του ΠΑΣ Γιάννινα, σχετικά με την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας στη Β’ εθνική βόλεϊ γυναικών.

Η ΕΟΠΕ περιγράφει την προκήρυξη του πρωταθλήματος και τη διαδικασία που θα λάμβανε χώρα υπό κανονικές συνθήκες, εάν δηλαδή δεν είχε διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας. Αναφέρεται στις δύο φάσεις, τη μια που είχε τελειώσει, την κανονική περίοδο δηλαδή, κατά την οποία ο ΠΑΣ ήταν πρώτος με 1 βαθμό διαφορά από το δεύτερο Φιλαθλητικό Πρέβεζας και τη φάση των πλέι οφ.

Ουσιαστικά, η ΕΣΠΕ Δ. Ελλάδας αποφάσισε μόνη της να πάει στα πλέι οφ τη διαδικασία, ερμηνεύοντας με έναν κάπως… προσωπικό τρόπο την απόφαση της ΕΟΠΕ. Τροποποίησε δηλαδή την αρχική προκήρυξη ως εξής: «Λόγω της φάσης των play-off που βρίσκεται το πρωτάθλημα των Γυναικών κατά τη διάρκεια της προσωρινής του διακοπής ήτοι την 11-3-2020 και λόγω του ότι πρωταθλήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα συμπληρώσει τρεις νίκες μεταφέροντας τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων της Α΄ΦΑΣΗΣ η ΕΣΠΕΔΕ δε δύναται να κρίνει τη δυναμικότητα των ομάδων ως προς το τελικό αποτέλεσμα των νικών αλλά παρέχει όμως τη δυνατότητα ανόδου σε ανώτερη κατηγορία».

Στη συνέχεια έκανε κλήρωση την οποία αναφέρει ότι με επίσημα έγγραφά τους την αποδέχθηκαν και τα δύο σωματεία τα οποία υπέγραψαν και το σχετικό πρακτικό της κλήρωσης σύμφωνα με τους όρους αυτής που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά στα σωματεία στις 19/5/2020, προκειμένου να καταστήσει συνυπεύθυνα τα σωματεία και κυρίως τον ΠΑΣ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί νομικά κατά της διαδικασίας και της απόφασης.

Η κλήρωση ανέδειξε με 3-2 (δεν είναι καθαρό από την ανακοίνωση με ποια διαδικασία διενεργήθηκε) πρωταθλήτρια την ομάδα του Φιλαθλητικού, η οποία ανεβαίνει στην Α2.

Όλα αυτά ωστόσο, μάλλον δεν έχουν σημασία από τη στιγμή που η ΕΟΠΕ αναφέρει:

«Για την τελική κατάταξη των ομάδων στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Ο.ΠΕ. αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (Volleyleague Γυναικών, Pre League Γυναικών, Α2 Εθνική κατηγόρια Ανδρών και Γυναικών, Β' Εθνική/Περιφερειακό Πρωτάθλημα), θα ληφθεί υπόψη ο βαθμολογικός πίνακας την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) και Πρωταθλήτριες ομάδες ανακηρύσσονται αυτές που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Πρωταθλημάτων την ημερομηνία εκείνη.
Στην περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους και ανάδειξης πρωταθλήτριας ομίλου, οι ομάδες που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Ομίλων των Πρωταθλημάτων την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) ανακηρύσσονται Πρωταθλητές Ομίλων.
Οι ομάδες που, σύμφωνα με την βαθμολογική θέση, κατά την στιγμή της διακοπής των Πρωταθλημάτων (07/05/2020) είχαν δικαίωμα ανόδου, με βάση την ισχύουσα Προκήρυξη 2019-2020, ανέρχονται στην ανώτερη κατηγορία, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021».

Η ΕΣΠΕΔΕ ουσιαστικά έκανε μια ερμηνεία της απόφασης και αντί να αναδείξει πρωταθλητή τον ΠΑΣ, έκανε κλήρωση. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει δηλώσει την αντίθεσή του στην απόφαση και την προσφυγή του εναντίον της.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back