ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Και όμως, ο ΠΑΣ δεν πήρε το πρωτάθλημα στο βόλεϊ…

Εικόνα του άρθρου Και όμως, ο ΠΑΣ δεν πήρε το πρωτάθλημα στο βόλεϊ…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2020, 21:38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εδώ και λίγο καιρό είναι γνωστή η απίθανη περιπέτεια στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας των γυναικών, όπου πρώτος στην κανονική περίοδο ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Όταν διακόπηκαν όλα τα πρωταθλήματα λόγω της πανδημίας, δεν υπολείπονταν άλλα παιχνίδια της κανονικής περιόδου και έμεναν τα μπαράζ των 4 πρώτων. 

Παρότι λοιπόν η ΕΟΠΕ αποφάσισε ότι οι ομάδες που καταλάμβαναν την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα τη στιγμή της απόφασης για διακοπή τους (πάρθηκε στις 7 Μαΐου), ανακηρύσσονται πρωταθλητές ομίλων και όσες έχουν δικαίωμα ανόδου σύμφωνα με τη βαθμολογική θέση, ανεβαίνουν.

Αυτό συνέβη στην Α1, όπου πρωταθλητές στέφθηκε ο Ολυμπιακός.

Στη Β΄ γυναικών όμως ισχύουν… άλλα.

Η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΕΔΕ ) αποφάσισε να κάνει κλήρωση για τον πρωταθλητή, μεταξύ του πρώτου ΠΑΣ και του δεύτερου Φιλαθλητικού Πρέβεζας, παρότι ο ΠΑΣ ήταν πρώτος με διαφορά ένα βαθμό. Την κλήρωση κέρδισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος είναι πρωταθλητής πλέον, παρότι δεύτερος.

Ο ΠΑΣ καταγγέλλει μάλιστα ότι την κλήρωση, την έκανε η… πρόεδρος του Φιλαθλητικού, η οποία είναι και μέλος της ΕΟΠΕ, χωρίς την παρουσία συμβολαιογράφου.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του πρότεινε να γίνει ένας αγώνας μπαράζ όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. «Ναι μεν ο κανονισμός λέει ότι εμείς ανακηρυσσόμαστε πρωταθλητές, αλλά για τα κορίτσια το πιο ωραίο και συναρπαστικό είναι να διεκδικήσουν τον τίτλο στο γήπεδο. Αυτή είναι η χαρά του αθλητισμού. Όμως, φευ, με το γνωστό κυνικό ύφος του κλασικού Έλληνα παράγοντα η κυρία Τέφα επικαλέστηκε τα χρόνια ενασχόλησης της με το βόλεϊ…».

Ο ΠΑΣ υπόσχεται ότι δεν θα αφήσει έτσι την υπόθεση και ότι θα κυνηγήσει νομικά και υπόσχεται ότι στο τέλος, θα κερδίσει η λογική.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back