Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΗΠΕΘΕ: «Μια περιήγηση: Διαδρομή Ι»

Εικόνα του άρθρου ΔΗΠΕΘΕ: «Μια περιήγηση: Διαδρομή Ι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2022, 12:55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα επαναλάβει την ιδιοτοπική παράσταση-ξενάγηση με τίτλο «Μια περιήγηση: Διαδρομή Ι» στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ένα ραντεβού με δύο ηθοποιούς σε επιλεγμένα σημεία της πόλης γεμάτο εικόνες, αφηγήσεις, ποίηση, σιωπές, ιστορία, νοσταλγία... «Ένας περίπατος στην πόλη με αφορμή τη λογοτεχνία ή ένας περίπατος στη λογοτεχνία με αφορμή την πόλη».

Την ιδέα, τη δραματουργία, τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία της παράστασης έχουν οι ηθοποιοί Κίκα Ζαχαριάδου και Γιάννης Κοντός.

Στο σημείωμα αναφέρεται: «Οι Ταξιδιώτες. Οι κάτοικοι. Οι επισκέπτες. Οι οδηγοί των φορτηγών. Οι επιβάτες των λεωφορείων. Οι ντόπιοι. Οι ξένοι. Οι θεατές. Ο Μήτσιος και η κυρά-Ρούσσιο. Ο αδερφός μου. Μια μαγείρισσα. Ένας σερβιτόρος. Η Μαργαρίτα. Οι διαβάτες. Κάποιοι παρατηρούν, κάποιοι συνεχίζουν, άλλοι έρχονται για λίγο, μερικοί καπνίζουν ενώ άλλοι κοιμούνται. Άλλοι μένουν για πάντα εδώ. Μερικοί φεύγουν, κάποιοι βλέπουν μονάχα το σκηνικό, άλλοι θυμούνται, ένας ψηλαφίζει την ομίχλη, μία μας κοιτάζει, ένας απορεί, εκείνη χάνεται, άλλοι νοσταλγούν».

Τα λογοτεχνικά κείμενα της παράστασης είναι: «Μέρος του εαυτού μου βρίσκεται αλλού»- Άννα Δερέκα (ποίημα), «Μια ιστορία του μακρύ χειμώνα»-Νίκος Χουλιαράς (απόσπασμα μυθιστορήματος), «Κάποιο βράδυ του Νοέμβρη»-Δημήτρης Στ. Σαλαμάγκας (απόσπασμα διηγήματος), «Το πλατύ ποτάμι»-Γιάννης Μπεράτης (απόσπασμα μυθιστορήματος), «Η μητρική γλώσσα»-Βασίλης Αλεξάκης (απόσπασμα μυθιστορήματος) και «Ιωάννινα»- Άννα Δερέκα (απόσπασμα ποιήματος).

Σημείο συνάντησης (αφετηρία) της περιήγησης το Ιτς Καλέ. Διάρκεια διαδρομής 60’. Μέγιστος αριθμός θεατών σε κάθε περιήγηση 15 άτομα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ώρες και μέρες παραστάσεων:

21 /9 & 22/9 (Τετάρτη & Πέμπτη) 17:00

25/9  Κυριακή 11:30 &13:00

28/9 & 29/9 (Τετάρτη & Πέμπτη) 17:00

5/10 & 6/10 (Τετάρτη & Πέμπτη) 17:00

9/10 Κυριακή 11:30 &13:00

16/10 Κυριακή 11:30 &13:00

Λόγω περιορισμένου αριθμού θεατών ανά παράσταση/ξενάγηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail: dipethediadromi@gmail.com.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back