Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ΔΗΠΕΘΕ και ένα «θέατρο για όλους»

Εικόνα του άρθρου Το ΔΗΠΕΘΕ και ένα «θέατρο για όλους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2019, 23:24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ετοίμασε και φέτος τις αποσκευές του και «Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει» για δεύτερη χρονιά.

Από σήμερα Τρίτη και για τον μήνα Μάιο, το ΔΗΠΕΘΕ «αγκαλιάζει» παιδιά  βρεφονηπιακής και νηπιακής ηλικίας, ηλικιωμένους, κρατουμένους σωφρονιστικών ιδρυμάτων, υλοποιώντας δράσεις της τέχνης του Θεάτρου, σε συνεργασία με παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, ΚΑΠΗ και Οίκους Ευγηρίας και με το Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων 

Τρεις ηθοποιοί μέσα από αφήγηση ιστοριών, διαδραστικές ασκήσεις και θεατρικές μεθόδους δημιουργούν ένα περιβάλλον δημιουργικής έκφρασης όπου παιδιά και ενήλικες συμμετέχουν ενεργά, εκφράζουν σκέψεις και συναισθήματα, ανασύρουν βιωματικές εμπειρίες, ξεδιπλώνουν προσωπικές ιστορίες, αναδεικνύουν την ποικιλομορφία του πολιτισμικού πλούτου.

Το πρόγραμμα «Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει» είναι το «θέατρο για όλους». Είναι ένα ταξίδι χαράς και δημιουργίας για παιδιά, μια ψυχαγωγική δράση που λειτουργεί αγχολυτικά και «θεραπευτικά» για ενήλικες της τρίτης ηλικίας, μια αφορμή προσωπικής και ομαδικής εξωστρέφειας και μέσο κοινωνικοποίησης και αυτοβελτίωσης για ενήλικες που κρατούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα επιμελείται η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Ελένη Δημοπούλου. Εμψυχώτριες είναι οι ηθοποιοί Χαρά Ζησιμάτου και Σοφία Μπλέτσου.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back