ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΗΠΕΘΕ: «Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει»

Εικόνα του άρθρου ΔΗΠΕΘΕ: «Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2018, 16:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ταξιδεύει και «Δρόμο παίρνει… δρόμο αφήνει» για να συλλέξει τοπικές ιστορίες και να συν-δημιουργήσει νέες, μέσα από τη ματιά, το λόγο, τη μνήμη και τη φαντασία των παιδιών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΔΗΠΕΘΕ από 14 Μαΐου έως 15 Ιουνίου θα πάει σε χωριά της περιοχής των Ιωαννίνων. Ένας μουσικός, μια αφηγήτρια και ένας εικαστικός θα είναι συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, στο οποίο το δημοτικό θέατρο καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν.

«Ο τόπος και η ιστορία του ζωντανεύουν μέσα από ζωγραφιές, μουσικές, δρώμενα και κείμενα των παιδιών που εσωκλείουν εμπειρίες, μνήμες και βιωματικές γνώσεις ξεδιπλώνοντας την ποικιλομορφία του πολιτισμικού μας πλούτου. Τα παιδιά συλλέγουν, συγκεντρώνουν και θυμούνται ξεχωριστές ανθρώπινες ιστορίες του τόπου τους που κινδυνεύουν να χαθούν ή να παραμείνουν στην αφάνεια. Ανακαλύπτουν τους χαμένους θησαυρούς του οικείου περιβάλλοντός τους απαντώντας στα πώς, τα πού και τα γιατί» αναφέρει η ανακοίνωση.

Την καθοδήγηση των τριών καλλιτεχνών έχουν αναλάβει η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Ελένη Δημοπούλου και η συνεργάτης του Δημοτικού Θεάτρου Μαρία Μαχαίρα.

Πληροφορίες στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5-Αρχοντικό Πυρσινέλλα, 2651361404 και 2651025670).

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back