ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος: Δακτύλιος με πλήρη μελέτη

Εικόνα του άρθρου Δήμος: Δακτύλιος με πλήρη μελέτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2017, 19:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε άλλο παρά συμμερίστηκε τις ενστάσεις και επιφυλάξεις της επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ο Δήμος Ιωαννιτών για το έργο του μεγάλου δακτυλίου της πόλης, του δρόμου που συνδέει τον κόμβο Βογιάννου με το Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων παρουσιάστηκε χτες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τα μέλη του να την εγκρίνουν (κατά αυξημένη πλειοψηφία).

«Μιλάμε για μια πλήρη μελέτη η οποία ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και με πολύ χαμηλό κόστος και γι’ αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες και τους εξωτερικούς συνεργάτες που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα» ανέφερε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. «Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια αντίστοιχη μελέτη για κανένα άλλο μεγάλο έργο του λεκανοπεδίου» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας. Δύο αναφορές που εμμέσως πλην σαφώς αποτελούν απάντηση στις… παρατηρήσεις της αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων και προέδρου της επιτροπής περιβάλλοντος Τατιάνας Καλογιάννη.

Το θέμα των παρατηρήσεων της επιτροπής περιβάλλοντος έθεσε ιδιαίτερα η παράταξη του Νίκου Γκόντα «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου να δίνουν τις απαντήσεις τους. Η παράταξη του κ. Γκόντα έδωσε τελικά τη θετική της ψήφο (με επιφυλάξεις), σημειώνοντας επιπρόσθετα ότι πάγια θέση της είναι η μελέτη κατασκευής του άξονα από τον κόμβο Γεννηματά μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας οδού στο Κουτσελιό.

Ο κ. Μπέγκας κατά την τοποθέτησή του πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο. Παράλληλα όμως μιλάμε για έναν δρόμο φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Έναν δρόμο χαμηλών ταχυτήτων, με πολύ πράσινο, διασταυρώσεις μέσω κυκλικών κόμβων και παράπλευρα έργα που εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα». Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης, που ήταν και εισηγητής, απένειμε κι αυτός με τη σειρά του τα εύσημα στις υπηρεσίες του Δήμου.

Το υπό μελέτη οδικό έργο συνδέει την οδό Βογιάννου μέσω των λεωφόρων Γεννηματά, Ιωνίας και Ειρήνης μεταξύ των οικισμών Ανατολής-Κατσικά και μιας προτεινόμενης περιαστικής οδού στο νότιο όριο του οικισμού Ανατολής, με την  οδό Ιωαννίνων στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου. Ο οδικός άξονας έχει συνολικό μήκος 4,3 χλμ. Αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, ενώ το πλάτος της κάθε λωρίδας κυκλοφορίας ανέρχεται σε 3,25μ. Προβλέπονται δε οκτώ ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι.

Μετά την ολοκλήρωση των γνωμοδοτήσεων επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, είναι η περιβαλλοντική αδειοδότηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back