ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δήμος Ιωαννιτών: Επιστολές επί παντός επιστητού

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ιωαννιτών: Επιστολές επί παντός επιστητού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2023, 20:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H Πέμπτη είναι ημέρα επιστολών, στα Γιάννενα.

Μετά τους ξενοδόχους που ζητάνε παρέμβαση για την αεροπορική γραμμή Γιάννενα-Ηράκλειο, ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου μπαίνει και αυτός στην ίδια συζήτηση, ζητώντας ουσιαστικά από τον υπουργό Υποδομών και τον διοικητη της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας να παρέμβουν υπέρ των εγγείων συμφερόντων.

Κάτι που η κεντρική εξουσία δεν το κάνει, ειδικά για την Ήπειρο, καθώς από ό,τι φαίνεται, δεν διαθέτει επαρκές «political leverage», όπως λένε και οι Αμερικάνοι.

Ο κ. Παπαγεωργίου λοιπόν, συνεχίζει στην πολιτική επιστολών και ζητάει ενημέρωση για το Ιωάννινα-Κακαβιά και ξεμπλοκάρισμα του έργου.

«Αίτημα όλων είναι να δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προχωρήσει άμεσα η επαναδημοπράτηση του έργου και να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή του».

Η βαρύτητα της παρέμβασης είναι ανάλογη, με όσες έγιναν (ή δεν έγιναν…) για να μην μειωθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου, παρεμβάσεις που αγνοήθηκαν, τόσο από την κεντρική εξουσία, όσο και από την εγχώρια εκπροσώπησή της.

Όσο για την αεροπορική γραμμή, μια υπόθεση αυστηρά αγοραία, ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρει ότι η «πτήση Ιωαννίνων- Ηρακλείου μπορούσε να αποτελέσει μία νέα αρχή για το αεροδρόμιο και την περιοχή. Η κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου αποτελεί πλήγμα και οδηγεί σε έμμεση υποβάθμιση του αεροδρομίου το οποίο εξυπηρετεί μόνο μία πτήση εσωτερικού μέχρι σήμερα».

Φέρνει και ως παράδειγμα τη γραμμή Γιάννενα-Τελ Αβίβ που έγινε υπό άλλους όρους, ωστόσο, ως καλό παράδειγμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back