ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια επιστολή για το Γιάννενα-Ηράκλειο

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια επιστολή για το Γιάννενα-Ηράκλειο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2023, 15:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην εποχή που η κυβέρνηση αρνείται την παρέμβαση και στα στοιχειώδη (όπως πχ η ακρίβεια), η Ένωση Ξενοδόχων ν. Ιωαννίνων, μαζί με ομόλογες ενώσεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, τον Σύνδεσμο Τουριστικών Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Λεωφορείων Ν. Ιωαννίνων, ζητούν παρέμβαση, ώστε να ξεκινήσει η αεροπορική γραμμή Γιάννενα-Ηράκλειο.

Παρά τις διαρκείς παραινέσεις και εκκλήσεις των επαγγελματιών, η συγκεκριμένη γραμμή δεν βρίσκει ενδιαφερόμενες εταιρίες. Οι λόγοι είναι κυρίως επιχειρηματικοί και έχουν να κάνουν με το πώς οι αεροπορικές εταιρίες στην Ελλάδα νέμονται ένα έτσι και αλλιώς μονοπωλιακό πεδίο, καθώς και αποκλειστικά με το συμφέρον τους: αν δεν ικανοποιείται, δεν συστήνεται δρομολόγιο.

Πρακτικά, οι ξενοδόχοι ζητούν από τους (πολλούς) βουλευτές Ηπείρου και Κρήτης, στους οποίους απευθύνουν την επιστολή, καθώς και σε άλλους φορείς που είναι στους παραλήπτες, να παρέμβουν και να πιέσουν ώστε «η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό με καλύτερους όρους για τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε στο τέλος να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

Παραθέτουν επίσης διάφορα επιχειρήματα, σχετικά με το πώς θα εξυπηρετήσει μια τέτοια σύνδεση, όχι μόνο την Ήπειρο, αλλά και γειτονικές περιοχές, πόσο θα τονώσει την τουριστική αλλά και ευρύτερη κίνηση, κ.λπ.

Αυτό φυσικά συνιστά μια πολιτική απόφαση και πάντα, το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο, καθώς είναι πλέον η πολλοστή φορά που η γραμμή δεν μπαίνει στις «άγονες».

Ίσως οι επιχειρηματίες θα έπρεπε να συντονίσουν τις προσπάθειές τους προς τις αεροπορικές εταιρίες, κατευθείαν…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back