Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος: «Έγκαιρα η μισθοδοσία των καθαριστριών»

Εικόνα του άρθρου Δήμος: «Έγκαιρα η μισθοδοσία των καθαριστριών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2017, 19:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη διαβεβαίωση ότι θα καλύπτεται άμεσα και έγκαιρα η μισθοδοσία των καθαριστριών στα σχολεία της πόλης, ανεξαρτήτως των επιχορηγήσεων που στέλνει το υπουργείο Εσωτερικών, δίνει ο Δήμος Ιωαννιτών. Η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δημοτική σύμβουλος Βούλα Τσίλη είχε συνάντηση σήμερα με τις καθαρίστριες για να καθοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας ενόψει και της έναρξης των σχολικών μαθημάτων.

«Νιώθουμε δικαίωση ως δημοτική αρχή και σχολικές επιτροπές, αφού καταφέραμε εν τέλει, μετά από επίπονες προσπάθειες και τεκμηριωμένες νομικά και ουσιαστικά προτάσεις, να πείσουμε τα δυο αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας για τον τρόπο κάλυψης των αναγκών καθαριότητας στα σχολεία» αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η κ. Τσίλη. Με περσινή τροπολογία, η εκτίμηση της ανάγκης πρόσληψης καθαριστριών στα σχολεία, με συμβάσεις έργου, ανήκει αποκλειστικά στους δήμους καθώς και η κάλυψη του κόστους αυτών.

Η κ. Τσίλη καταθέτει επίσης την άποψη ότι η καθαριότητα των σχολείων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται «με συμβάσεις έργου, με πολύ χαμηλά κοστολόγια και με αντικείμενο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αποτιμάται. Οι συμβασιούχες γυναίκες στην καθαριότητα των σχολείων εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εκτελούν το συγκεκριμένο έργο από 5 έως 15 χρόνια. Η πολιτεία οφείλει να δει το συγκεκριμένο ζήτημα και να το αντιμετωπίσει ουσιαστικά και με δικαιοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back