ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Δωδώνης: Θέλει κι άλλον διάλογο για τον «Κλεισθένη»

Εικόνα του άρθρου Δήμος Δωδώνης: Θέλει κι άλλον διάλογο για τον «Κλεισθένη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2018, 16:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη θέση ότι το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» πρέπει να διορθωθεί και να συμπληρωθεί κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, το οποίο επί της ουσίας είπε «όχι» στον «Κλεισθένη» ως έχει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, το νομοσχέδιο δεν απαντά στα κρίσιμα θεσμικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης και δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα που έχουν αναδειχθεί από την εφαρμογή του Καλλικράτη και μέχρι σήμερα. Το δημοτικό συμβούλιο φαίνεται ότι απέφυγε να δώσει μεγάλη έκταση στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής.

«Η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στην απλή αναλογική και το εκλογικό σύστημα. Όμως αυτό από μόνο του δεν μπορεί να απαντήσει στα πραγματικά και καθημερινά προβλήματα των Δήμων. Ακόμη και θετικά σημεία που υπάρχουν όπως η κατηγοριοποίηση των ΟΤΑ, είναι ατελή και συνοδεύονται από πολλά κενά», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης. Για τον εκλογικό νόμο, στο ψήφισμα σημειώνεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωδώνης, θεωρεί ότι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος δεν αποτελεί το μείζον θέμα για την τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Κατσανάκης ανέφερε ότι παρά την τριετή κυοφορία το σχέδιο νόμου δεν αποτελεί τελικά μια ριζοσπαστική πρόταση για την αυτοδιοίκηση. Ζήτησε δε παράταση του χρόνου διαβούλευσης. Η επιμήκυνση του χρόνου διαβούλευσης αποτελεί και ένα από τα αιτήματα του ψηφίσματος του Δήμου, το οποίο εκδόθηκε ενόψει της κοινής συνεδρίασης ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back