Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δήμος Αρταίων: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021

Εικόνα του άρθρου Δήμος Αρταίων: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2020, 17:56
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021 στον Δήμο Αρταίων, «ένας προϋπολογισμός που βάζει σε τάξη στα οικονομικά, μειώνει τις δαπάνες, διεκδικεί έσοδα του Δήμου αυξάνοντας το πλεόνασμά του και επιστρέφοντας το με έργα και υπηρεσίες στους πολίτες» σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 48.190.947,14 ευρώ, κατά 7 εκατ. ευρώ περίπου αυξημένος με βάση τον περσινό και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

«Προφανώς μας δημιουργεί πολλές δυσκολίες το γεγονός ότι την τελευταία δεκαετία και σταθερά οι πόροι προς την Αυτοδιοίκηση μειώνονται έως και κατά 60%, αλλά η δική μας δουλειά είναι να χαράξουμε αναπτυξιακή πολιτική σε ολόκληρο τον Δήμο μας. Για το 2021 προχωρήσαμε στη μείωση των ανταποδοτικών τελών για τις επιχειρήσεις και τις ευπαθείς ομάδες. Συγκεκριμένα μειώνονται κατά 30% τα δημοτικά τέλη και τέλη κοινόχρηστων χώρων στους επαγγελματίες που πλήττονται από την πανδημία του covid 19, υπάρχουν εκπτώσεις έως 100% στις ευπαθείς ομάδες και τα δημοτικά τέλη για όλα τα νοικοκυριά παραμένουν σταθερά» είπε μεταξύ άλλων ο  δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back