Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερο ρυμουλκό στο ακυβέρνητο Aeolos

Εικόνα του άρθρου Δεύτερο ρυμουλκό στο ακυβέρνητο Aeolos
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2020, 10:48
ΕΛΛΑΔΑ

Ρυμουλκό βρίσκεται, από χθες βράδυ, κοντά στο φορτηγό πλοίο AEOLOS, σημαίας νήσων Μάρσαλ, που λόγω απώλειας του πηδαλίου του βρίσκεται ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.

Ωστόσο, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή(άνεμοι έντασης έως 10 μποφόρ) δεν διευκολύνουν τη ρυμούλκηση του πλοίου, γι' αυτό στο σημείο αναμένεται και δεύτερο ρυμουλκό.

Το AEOLOS είχε αποπλεύσει με 22 αλλοδαπούς μέλη πλήρωμα από το λιμάνι Diliskelesi της Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas της Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος

Στο μεταξύ, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ από το απόγευμα.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστές είναι και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πηγή: ΑΠΕ/ Π.Τσ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back