ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΕΥΑΙ… μετεκλογική

Εικόνα του άρθρου ΔΕΥΑΙ… μετεκλογική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2019, 16:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η απερχόμενη δημοτική αρχή απαντάει στην παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» για το θέμα της ΔΕΥΑΙ ξανά, καλώντας τον εκλεγέντα δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ να ζητάει ενημέρωση για όποιο θέμα επιθυμεί, αντί να καταφεύγει στη δημόσια καταγγελία. «Οι εκλογές τελείωσαν και τίποτε δε συνάδει σε ανακοινωθέντα παρατάξεων ‘εμπόλεμου’ χαρακτήρα» αναφέρει η δημοτική αρχή και συμπληρώνει ότι «η πόρτα του προέδρου της ΔΕΥΑΙ και δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, είναι πάντα ανοιχτή και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της θητείας του».

Το θέμα της επιλογής γενικού διευθυντή, αλλά και μια σειρά άλλα ζητήματα που η μεν δημοτική αρχή θεωρεί διεκπαιρεωτικά, η δε παράταξη του νέου δημάρχου θεωρεί όμως ότι τη δεσμεύουν και δεν πρέπει να αποφασιστούν τώρα, συνεχίζει την κόντρα των δύο πλευρών.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι «αποφάσεις που λαμβάνονται κινούνται πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας και για το καλό της επιχείρησης και των πολιτών» και ότι ειδικά στο θέμα του γενικού διευθυντή, πρόεκται για «διεκπεραιωτική διαδικασία με βάση την ομόφωνη πολιτική απόφαση του διοικητικού συμβούλιου της ΔΕΥΑΙ για την προκήρυξη της θέσης η οποία ελήφθη το 2017 και είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της».

Αρνείται τέλος ότι έχει κάποια πολιτική σκοπιμότητα, αλλά και ότι ευθύνεται η επιχείρηση για την καθυστέρηση των διαδικασιών. «Θεωρούμε πως τέτοιου είδους ανακοινώσεις εκ μέρους της παράταξης Γιάννενα Νέα Εποχή οι οποίες δημιουργούν αίσθηση περί συνωμοτικών αποφάσεων δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην ήδη τραυματισμένη πολιτική ζωή του τόπου», συμπληρώνει και καταλήγει τονίζοντας ότι « όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ειδικά όσα ασκούν ή πρόκειται να ασκήσουν εξουσία, οφείλουν να είναι πιο προσεκτικά στις δημόσιες τοποθετήσεις τους και να μην επενδύουν σε λάθος τακτικές», προκειμένου να μην απαξιώνεται περαιτέρω η ΔΕΥΑΙ.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back