Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δεν υπάρχει κλάδος που δεν πλήττεται»

Εικόνα του άρθρου «Δεν υπάρχει κλάδος που δεν πλήττεται»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2020, 14:32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συνυπογράφει επιστολή με τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Κεφαλληνίας – Ιθάκης και Αθηνών, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Σε αυτή, ο συνυπογράφων πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, ζητάει, μαζί με τους ομολόγους του, να διευρυνθούν τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας, να διευκρινιστούν και να εμπλουτιστούν.

Καταρχάς, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων τονίζουν ότι τα μέτρα προφύλαξης είναι «στη σωστή κατεύθυνση» και κάνουν μια κάπως διασταλτική εξίσωση εννοιών: «Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο. Όπως καμία ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να πάει χαμένη, έτσι και καμία επιχείρηση, δεν πρέπει να κλείσει».

Επίσης, αναφέρουν ότι χρειάζεται άμεση διεύρυνση μέτρων και τονίζουν ότι «δεν υπάρχει κλάδος ή είδος επιχείρησης που να μην πλήττεται από τη παρούσα κρίση», με ειδική αναφορά στον τουρισμό που «ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι μιλούν για μια χρονιά χαμένη με αλυσιδωτές συνέπειες».

Οι πρόεδροι των επιμελητηρίων λένε ότι οι θέσεις εργασίας πρέπει να προστατευθούν, αλλά και ότι «τις επιχειρήσεις τις ταλανίζουν μια πληθώρα παγίων εξόδων που τίποτα δεν έχει προβλεφθεί για αυτά».

Ζητούν επιδότηση ενοικίων και μισθολογικού κόστους από το κράτος και τονίζουν ότι οι απλές αναβολές πληρωμών δεν είναι λύση. Υπενθυμίζουν ότι τα πάγια έξοδα όπως η τηλεφωνία, δεν αναστέλλονται…

«Η πολιτική του άμεσου επιδόματος ή ενίσχυσης, είναι αποδεκτή μόνον κατά τη διάρκεια του χτυπήματος από τον εχθρό. Τα κριτήρια διανομής ωστόσο πρέπει να είναι δίκαια, αντικειμενικά. Κάθε επιχείρηση είναι τελείως διαφορετική από την άλλη. Δεν είναι ώρα για μηδενισμούς και εξισωτικές πολιτικές» τονίζουν και τέλος, λένε ότι «ας πράξουμε όλοι τα δέοντα για να σωθούν πρωτίστως οι άνθρωποι, ομοίως να σωθούν και οι επιχειρήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back