ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιμελητήριο-ΚΤΕΛ: Η αναβίωση μιας κόντρας

Εικόνα του άρθρου Επιμελητήριο-ΚΤΕΛ: Η αναβίωση μιας κόντρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2019, 14:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κόντρα των παρατάξεων στο Επιμελητήριο αναβιώνει, με την ανακοίνωση της διοίκησης κατά του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Αφορμή είναι το γεγονός ότι το Επιμελητήριο δεν προσκλήθηκε στη συνέλευση των υπεραστικών ΚΤΕΛ που έγινε στα Γιάννενα το περασμένο Σάββατο. Εκεί, είχαν προσκληθεί οι τοπικοί φορείς, έδωσε «βροντερό παρών» το κόμμα της ΝΔ, αλλά το Επιμελητήριο, του οποίου είναι μέλος η ανώνυμη εταιρία του υπεραστικού ΚΤΕΛ, δεν προσκλήθηκε.

«Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ως θεσμός, αλλά και ο πρόεδρός του Δημήτρης Δημητρίου δεν πάσχουν από προσκλήσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Χωρίς να αναφέρει πουθενά το ΚΤΕΛ και τον πρόεδρό του, Γρηγόρη Γκίκα, «περιγράφει« τους αποδέκτες της ανακοίνωσης:

«Κάποιοι μάλλον φορώντας την κομματική τους φανέλα και ευρισκόμενοι μόνιμα στη θέση της αντιπολίτευσης, πανικοβλημένοι, θεωρούν ότι ο αποκλεισμός  του Επιμελητηρίου από επίσημη εκδήλωση που οι ιδιοι οργάνωσαν θα τους έδινε τη δυνατότητα να μονοπωλήσουν στο πόντιουμ». Κοινώς, περιγράφει τον κ. Γκίκα, που ηγείται της μείζονος αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο και μόλις πριν από ένα χρόνο κατήγγειλε για έξοδα και σπατάλες τη διοίκηση. Επίσης, ο κ. Γκίκας αναφέρεται πολιτικά στη ΝΔ και η συνέλευση των υπεραστικών ΚΤΕΛ δεν το... έκρυψε αυτό. Αντίθετα, παρουσία υπουργού Υποδομών και προέδρου της Βουλής, οι ιδιοκτήτες πήραν βεβαιώσεις ότι η μετάπτωση στο «άνοιγμα της αγοράς» θα γίνει μετά από διάλογο με τον κλάδο.

«Όσο και αν προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν το Επιμελητήριο στο οποίο είναι μέλη του και μάλιστα με 'τιμολόγιο χονδρικής' μετά από απόφαση της διοίκησης, θα συνεχίσει την αναπτυξιακή του στρατηγική και θα αναδεικνύει τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το συνολο των επιχειρηματιών που εκπροσωπεί και επιζητούν λύσεις».

Τέλος το Επιμελητήριο αναφέρει ότι «όσο και αν λειτουργήσουν με αποκλεισμούς και ιδεοληψίες, θα μας χωρίζουν τα καθημερινά μας χιλιόμετρα στην επιχειρηματικότητα και όχι αυτά που απλά καταγράφει ο ταχογράφος τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back