Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Δεν τέθηκε θέμα κατάργησης της παιδικής χαράς»

Εικόνα του άρθρου «Δεν τέθηκε θέμα κατάργησης της παιδικής χαράς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2021, 10:48
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας αρνείται ότι σκόπευε να καταργήσει την παιδική χαρά στο παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), χωρίς να αλλάζει τη χρήση του χώρου ή να συμπεριλαμβάνει την παιδική χαρά.

Λέει ωστόσο ότι το ΣΒΑΚ, ως συνολική χωροταξική πρόταση, προβλέπει τη μεταφορά της παιδικής χαράς εντός τετραετίας στο παραλιακό μέτωπο, δίπλα από τα γήπεδα του τένις και στη θέση της την κατασκευή παρκινγκ. Αυτό ακριβώς κατήγγειλαν πολίτες της Ηγουμενίτσας και η αντιπολίτευση.

Η δημοτική αρχή ωστόσο τονίζει ότι για να γίνει η μεταφορά, θα πρέπει να αποκτήσει ο Δήμος τμήματα της χερσαίας ζώνης και να αλλάξει χρήση το οικοδομικό τετράγωνο. Αν όλα αυτά δεν συμβούν, η παιδική χαρά θα μείνει εκεί που είναι.

«Δεν εκπλήσσει κανέναν βέβαια, το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης, με την οποία για ακόμη μια φορά επιχειρεί να παραποιήσει βάναυσα την αλήθεια» αναφέρει η δημοτική αρχή, βγάζοντας από το «κάδρο» της καταγγελίας τους πολίτες που κινητοποιήθηκαν:

«Βρήκαν ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία συμπολιτών, να καταγγείλουν με έπαρση και αλαζονεία την Δημοτική Αρχή, παρουσιάζοντας εαυτούς ως καταλύτη εξελίξεων, τη στιγμή που απουσίαζαν από τον δημόσιο διάλογο, αγνοήσαν επιδεικτικά τις δημοκρατικές διαδικασίες και κρυφτήκαν όταν έπρεπε να εκφράσουν άποψη και να αποφασίσουν» αναφέρει επακριβώς.

Μάλιστα, παραθέτει τοποθέτηση του κ. Γόγολου από το 2018, σύμφωνα με τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου: «Αρχικά δηλώνω ότι είμαι θετικός. Έχει να κάνει με αποτέλεσμα εργασιών από επιστήμονες. Ευτυχώς που στο τέλος της θητείας σας εμπιστευθήκατε αυτούς… Γιατί μέχρι τώρα είχατε γίνει μερικοί από εσάς επιστήμονες σε όλα τα θέματα του Δήμου. Δεν θα τοποθετηθώ αν θα πρέπει η μοναδική παιδική χαρά να καταργηθεί ή να γίνει πάρκινγκ αυτοκινήτων, ούτε αν είμαι υπέρ της ελεγχόμενης στάθμευσης….» (ΑΔΑ: 6Α0ΓΩΡΙ-Μ27).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back