Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

H παιδική χαρά θα μείνει ως έχει

Εικόνα του άρθρου H παιδική χαρά θα μείνει ως έχει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2021, 13:55
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το σχέδιο για τη μετατροπή μέρους μιας παιδικής χαράς στην Ηγουμενίτσα, στο παραλιακό μέτωπο, ξεσήκωσε αντιδράσεις από κατοίκους της πόλης και τελικά, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι « δεν πρόκειται να γίνει καμία αρνητική παρέμβαση στην παιδική χαρά, αλλά αντίθετα θα ληφθεί μέριμνα για την αναβάθμισή της, σε αντίθεση με τις αρχικές προθέσεις της».

Η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας εξαρχής αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα υποβάθμισης ή περιορισμού του δημόσιου χώρου, ωστόσο, η αντιπολίτευση την κατηγόρησε ότι ανέκρουσε πρύμνα λόγω των αντιδράσεων.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι κατέθεσε σχετική πρόταση και «απέναντι σε αυτή την πρόταση, αλλά και στις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής της παιδικής χαράς αρχικά ο κ. δήμαρχος ήταν εριστικός και ειρωνικός και λίγο πολύ κατηγόρησε εμάς και τους πολίτες ότι κακώς αντιδρούμε, καθώς δεν υπάρχει κανένα θέμα, αποκρύπτοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα».

Η πρωτοβουλία κατοίκων σε ανακοίνωσή της, τόνιζε, πριν το δημοτικό συμβούλιο: «Εμείς, πρωτοβουλία κατοίκων της Ηγουμενίτσας, τασσόμαστε ενάντια στην απόφαση της δημοτικής αρχής να μετατρέψει την παιδική χαρά σε parking, ενάντια στην τσιμεντοποίηση και στη μετέπειτα εμπορευματοποίησή της. Δεν μπορεί ερήμην μας η δημοτική αρχή να αρπάξει έναν από τους ελάχιστους δημόσιους χώρους, σε μια πόλη δίχως εναλλακτικές διεξόδους αναψυχής, προκειμένου να τον παραδώσει στα χέρια μιας ευρύτερης πολιτικής που παραμερίζει τους κατοίκους».

Επίσης, κατηγορούσε τη δημοτική αρχή για «εμπαιγμό και παραπλάνηση το πρόσχημά της για μετατόπιση της υπάρχουσας παιδικής χαράς επί του παραλιακού μετώπου, στη θέση του παλιού PARK, καθώς γνωρίζουμε ότι ο δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία στο χώρο αυτό. Η παραλιακή ζώνη, βρίσκεται για την ώρα υπό την αποκλειστική διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Γνωρίζοντας ότι ο ΟΛΗΓ θα παραχωρηθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο, δε μπορούμε παρά να υποθέσουμε ότι αυτό θα συμπαρασύρει και την εν λόγω περιοχή».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back