ΗΠΕΙΡΟΣ

«Δεν προχωρούν οι προσλήψεις στις εφορείες αρχαιοτήτων»

Εικόνα του άρθρου «Δεν προχωρούν οι προσλήψεις στις εφορείες αρχαιοτήτων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2020, 18:50
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία των βουλευτών Μερόπης Τζούφη, Όλγας Γεροβασίλη, Κωνσταντίνου Μπάρκα και Μάριου Κάτση.

Οι βουλευτές ζητούν την πρόσληψη επιτυχόντων διαφόρων ειδικοτήτων στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ηπείρου και τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «είναι αδικαιολόγητες οι καθυστερήσεις στην πρόσληψη προσωπικού».

Αναφέρουν, μεταξύ άλλων ότι το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2020 οι Εφορείες Αρχαιοτήτων προκήρυξαν 1.650 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και για την Περιφέρεια Ηπείρου πέτυχαν άτομα.

Ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει καμία πρόληψη, πλην της Εφορείας Θεσπρωτίας όπου πρόσφατα κλήθηκαν οι επιτυχόντες να αναλάβουν υπηρεσία.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ματαίωσης των προσλήψεων, καθώς η ημερομηνία λήξης των προγραμματισμένων συμβάσεων έχει οριστεί για την 31η Δεκεμβρίου 2020» τονίζουν και καλούν την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να διασφαλίσει τη μισθοδοσία των επιτυχόντων, «ακόμη και αυτών -που με μεγάλη καθυστέρηση- προσλήφθηκαν πρόσφατα στη Θεσπρωτία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back