ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν φύγαμε αισιόδοξοι από την ΚΕΔΕ»

Εικόνα του άρθρου «Δεν φύγαμε αισιόδοξοι από την ΚΕΔΕ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2022, 18:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ενεργειακό κόστος απειλεί σοβαρά δημόσιες και αυτοδιοικητικές δομές και τα κυβερνητικά μέτρα περνάνε «κάτω από τον πήχη» των αναγκών πολιτών, αλλά και φορέων.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ πήρε μέρος στην έκτακτη συνάντηση που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ την περασμένη εβδομάδα, όπου οι δήμαρχοι είπαν σε κάθε τόνο ότι «δεν βγαίνουν» λόγω του πολύ αυξημένου κόστος.

Διαβάστε ακόμα: Βόλτα σε έργα και ανησυχία για το κόστος

Η κυβέρνηση, δια του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών είπε ότι θα δώσει μια επιπλέον δόση των ΚΑΠ, χωρίς ωστόσο αυτό να φαίνεται αρκετό.

Ο ίδιος ο κ. Ελισάφ δήλωσε όχι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ανέφερε:

«Δεν φύγαμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι από αυτή την συνάντηση παρότι χορηγείται μία επιπλέον δόση ΚΑΠ. Τα κόστη που έχει εκτιμήσει η ΚΕΔΕ και αυτά του Υπουργείου έχουν τεράστια απόκλιση, άρα χρειάζεται να επανεξεταστεί το  θέμα».

Είπε επιπλέον ότι «δεν λαμβάνεται υπόψιν το ενεργειακό κόστος που προκύπτει για τα νομικά πρόσωπα των δήμων, όπως για παράδειγμα αυτό που αφορά τους παιδικούς σταθμούς».

Σημειώνεται ότι συνεχείς παρεμβάσεις κάνουν και οι ΔΕΥΑ, που έχουν πολλαπλάσιο ενεργειακό κόστος. «Δυστυχώς η τακτική να δίνονται αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς χρήματα και προσωπικό συνεχίζεται», ανέφερε ο κ. Ελισάφ, σε μια από τις κριτικές του στιγμές προς την κεντρική εξουσία…

(φωτό αρχείου, από παλιότερη συνάντηση των κ.κ. Ελισάφ, Αρλέτου με τον κ. Πέτσα)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back