Βόλτα σε έργα και ανησυχία για το κόστος

Εικόνα του άρθρου Βόλτα σε έργα και ανησυχία για το κόστος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2022, 17:51

Η δημοτική αρχή συνέχισε τις επί τόπου επιθεωρήσεις (και φωτογραφίσεις…) σε έργα που γίνονται στα Ιωάννινα και…πληθαίνουν όσο πλησιάζει η εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου.

Αυτή τη φορά ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Αρλέτο, τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Ορέστη Μπρίκο, πήγαν στη Νέα Ζωή και στη λεωφόρο Γράμμου.

Στη Νέα Ζωή εξελίσσεται μια εργολαβία 700.000 ευρώ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Δήμου Ιωαννιτών σε «τμήματα των οδών Θερμοπυλών, Νικ. Τζάρα, Κίτσου Χαρισιάδη, Βεργίνας, Μητροπολίτη Σεβαστιανού, Ιερολοχιτών και Κουρέντων».

Πάντα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο διαμόρφωσης της εισόδου της πόλης των Ιωαννίνων, που αφορά στην ανακατασκευή της Λεωφόρου Γράμμου με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ».

Ένα κομμάτι του έργου (ενταγμένο στο ΕΣΠΑ) είναι ο κυκλικός κόμβος στη Συνάντηση.

 «Η Λεωφόρος Γράμμου είναι μία από τις εισόδους της πόλης και ο δρόμος που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη. Οι εργασίες είναι απαραίτητες λόγω των προβλημάτων τόσο στα πεζοδρόμια όσο και στο οδόστρωμα» είπε ο κ. Ελισάφ, μεταξύ άλλων. Πρόσθεσε ότι προκύπτουν προβλήματα λόγω των αναπροσαρμογών στις τιμές των υλικών.

Ο αντιδήμαρχος κ. Αρλέτος, είπε ότι «μέσω της αναθεώρησης που είναι μία θεσμική διαδικασία, για τα έργα που εξελίχθηκαν το 2021, μπορεί να αυξηθεί το κόστος κατά 15%. Αυτό θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις του 2022. Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς μέχρι στιγμής είναι τι θα συμβεί με τα νέα έργα, αυτά που δημοπρατήθηκαν και δημοπρατούνται καθώς οι αυξήσεις είναι καθημερινές και οι αναπροσαρμογές στις τιμές συνεχείς».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back