Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεν είμαι η Σαμπρίνα που ήξερες…

Εικόνα του άρθρου Δεν είμαι η Σαμπρίνα που ήξερες…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2018, 18:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Εδώ και μερικές μέρες, το Netflix έχει επανεκκινήσει μια από τις πιο παλιές, όσο και αγαπημένες «μαγισσοσειρές», την Σαμπρίνα. Δεν είναι όμως η Σαμπρίνα που ξέρατε στους Archies…

Καταρχάς, η Σαμπρίνα «the teenage witch» είναι χαρακτήρας από τα Archie comics. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις αρχές των ‘70s και έκτοτε, γνώρισε αρκετές διασκευές, χάρτινες και τηλεοπτικές.

Καμία όμως δεν ήταν σαν ετούτη εδώ.

Η Σαμπρίνα Σπέλμαν, κάτοικος Γκρίντεϊλ, είναι κόρη ενός μάγου και μιας όχι μάγισσας.  Αυτή η γονιδιακή σύμπτωση την κάνει ξεχωριστή και υπό κανονικές συνθήκες, ιδανικό πρότυπο για μαθητόκοσμο, κατά προτίμηση γένους θηλυκού.

Όχι όμως το 2018 και όχι όπως την ενσαρκώνει η Κίρναν Σίπκα. Η μεγάλη κόρη του Ντον Ντρέιπερ στους Mad Men μεγάλωσε και εξελίσσεται σε ένα από τα πιο  αγαπητά teenage είδωλα, ειδικά τώρα που μαθαίνει το μεταφυσικό κατά παραφερνάλια.

 Η Σαμπρίνα του 2018 δεν είναι ακριβώς για παιδιά, ίσως να μην είναι και καθόλου, ειδικά για τις μικρότερες ηλικίες. Το αίμα ρέει άφθονο, οι εν θεώ θα βρουν ενοχλητικές τις τόσες πολλές αναφορές στον οξαποδώ και τους συμβολισμούς του, ενώ επιπλέον, η ηρωίδα κάνει και μερικά… μισόγυμνα.

Τη σειρά έχει δημιουργήσει για το Netflix ο Ρομπέρτο Αγκίρε-Σακάσα, ένας από την ομάδα της Marvel, αρχισυντάκτης στα Archie comics και δημιουργός του Riverdale, της «μητρικής» σειράς της Σαμπρίνα. Κοινώς, ένα νερντ ετών 44 που κάνει τη δουλειά που ζηλεύουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Η Σαμπρίνα ή πιο σωστά «The chilling adventures of Sabrina Spellman» δεν θέλει να είναι ένα πιο εφηβικό… Supernatural, αλλά μια σκοτεινή σειρά που θα πάει τη ρομαντική βαμπιρολατρεία της περασμένης δεκαετίας σε νέο επίπεδο. Και μέχρι στιγμής, τα καταφέρνει.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back