ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εννιά σειρές από το 2018

Εικόνα του άρθρου Εννιά  σειρές από το 2018
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/12/2018, 20:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κάτι που σίγουρα κατάφερε το 2018 ήταν να μπει στο παλμαρέ των «καλών τηλεοπτικών χρονιών», κυρίως με όχημα το… Netflix και την είσοδο ενός νέου τύπου συνδρομητικής τηλεόρασης στην ελληνική αγορά.

Όχι ότι το δίκτυο μονοπώλησε στις καλές σειρές. Έτσι και αλλιώς, πέρα από το Netflix υπάρχουν  μεγαλύτεροι κολοσσοί με παραγωγές που κάνουν τις υπόλοιπες να μοιάζουν συχνά με fun series στο youtube. Αλλά μια τάξη μεγέθους, έχουμε ήδη. Για πάμε.

  • La Casa de papel

To Casa de Papel είναι κάτι σαν τους Scorpions στην Ελλάδα: δημοφιλές, αλλά πάνω από το  μέγεθός του.  Αν κάτι πραγματικά καλό έκανε το Netflix, είναι ότι αποκάλυψε στους Ευρωπαίους την ευρωπαΪκή τηλεόραση και ιδιαίτερα τις ισπανικές και γερμανικές παραγωγές. Το Casa de Papel  είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές, έξυπνες και δυνατές, με θέμα που… πιάνει στη συνείδηση του ελληνικού κοινού  και με το Bella ciao να γίνεται  (δυστυχώς) τρεντ του καλοκαιριού. Βέβαια, η δυναμική του και το νόημά του παραμένει επικίνδυνο γι αυτούς που αψήφιστα το θεώρησαν απλά ένα χιτάκι…

  • Dogs of Berlin

Το Βερολίνο έχει όλες τις φυλές του Ισραήλ που σκέφτονται και ζούνε ως Γερμανοί. Ο απώτερος φόβος κάθε μικρόμυαλου απεικονίζεται σε μια ιστορία με  ανατριχιαστικές σχεδόν αναλογίες με την πραγματικότητα και κάπως… φραμπαλάδικη, αλλά θελκτική ταυτόχρονα, σκηνοθεσία και παραγωγή.

  • The chilling adventures of Sabrina

Η Σαμπρίνα, η μικρή μάγισσα των ενσαρκώνεται σε μια σκοτεινούτσικη εκδοχή, με αρκετά πολιτικά ορθά της εποχής, αλλά ένα αποτέλεσμα που έχει δημιουργήσει ήδη κοινό και πέρα από την ηλικιακή ομάδα στόχευσης.

  • Cobra Kai

Μπριδ ιν, μπριδ άουτ… Και όμως, το πιο αναπάντεχο restart παλιάς ταινίας/σειράς είναι μια χαρά και μπορείτε να το δείτε στο Youtube, το premium όμως. Κάμποσα χρόνια μετά το «γερανό» του Ντάνιελ-σαν, συμβαίνουν τα εξής…

  • Altered carbon

Η καλύτερη διαστημική μίνι σειρά είναι εδώ (το Expanse είναι ακόμα καλύτερο, αλλά όχι μίνι σειρά), με μυστήριο, υπαρξιακή αναζήτηση και τις απαραίτητες δόσεις κλωτσοπατινάδας.

  • Maniac

Μεγάλο καστ, πολλή πλάκα, πολλή παράνοια, λίγο τρομακτικό σενάριο και εικόνες από ένα μέλλον όπως το φανταζόμασταν σε ένα όχι τόσο μακρινό παρελθόν, σε μια από τις καλύτερες και ακριβότερες σειρές της χρονιάς που φεύγει.

  • Bodyguard

Θεωρίες συνωμοσίας σε μια αγγλική κυβέρνηση που θέλει να μοιάσει με μια αντίστοιχη αμερικανική και κάπως ανόητο τέλος, συνθέτουν μια από τις ενδιαφέρουσες σειρές του 2018.

  • The haunting of the Hill House

Μια κάπως διαφορετική και ανατριχιαστική εκδοχή αμερικάνικης σειράς για μια κάπως (έως πολύ)δυσλειτουργική αμερικάνικη οικογένεια, η οποία μπλέκει με φαντάσματα και δαίμονες

Και το καλύτερο όλων…

  • The Terror

Σπάνια βγαίνουν σειρές όπως το The Terror. Ο συνδυασμός της ανθρώπινης ματαιοδοξίας με την αδυναμία απέναντι στο φυσικό και στο μεταφυσικό, αποδιδόμενος από μερικές εξαιρετικές ερμηνείες και ένα τρομερό καστ όπου ο ένας αποκαλεί τον άλλο «sir» και «mister» ακόμα και την ύστατη ώρα..

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back