Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το Netflix κόβει την κοινή χρήση κωδικών

Εικόνα του άρθρου Το Netflix κόβει την κοινή χρήση κωδικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2023, 16:58
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Ένας λογαριασμός Netflix προορίζεται για κοινή χρήση από άτομα που μένουν μαζί σε ένα σπίτι. Τα άτομα που δεν ανήκουν στο σπίτι σας θα πρέπει να κάνουν εγγραφή και να αποκτήσουν τον δικό τους λογαριασμό, για να παρακολουθούν Netflix».

Το συνδρομητικό κανάλι ανακοίνωσε χθες, Τρίτη 23 Μαΐου ότι οι χρήστες στην Ελλάδα και σε περίπου 100 άλλες χώρες θα πρέπει πλέον να πληρώνουν επιπλέον για να μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασής τους στην υπηρεσία με άτομα εκτός νοικοκυριού.

Το Netflix δοκιμάζει αυτή τη νέα φόρμουλα εδώ και ένα χρόνο και την έχει ήδη εφαρμόσει στον Καναδά, για παράδειγμα, μετά από ένα δύσκολο 2022.

Η πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, η οποία ξεκίνησε πέρυσι στη Λατινική Αμερική, αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής του Netflix για τη δημιουργία περισσότερων εσόδων. 

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι έως και 100 εκατομμύρια νοικοκυριά παγκοσμίως χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν πληρώνουν, «γεγονός που επηρεάζει την ικανότητά μας να επενδύουμε σε σπουδαίες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της τον Φεβρουάριο.

Το Netflix, το οποίο έχει περισσότερους από 232 εκατομμύρια συνδρομητές, πρόσθεσε επίσης μια φθηνότερη συνδρομή με διαφημίσεις στο τέλος του 2022, μετά από χρόνια απροθυμίας. Τώρα αντιπροσωπεύει σχεδόν 5 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η στρατηγική του περιορισμού της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης είχε καθυστερήσει, αλλά οι δοκιμές και οι εφαρμογές στη Λατινική Αμερική και πιο πρόσφατα στον Καναδά ήταν επιτυχείς, σύμφωνα με τον Greg Peters, συνδιευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. 

«Στην αρχή, υπάρχουν ακυρώσεις. Και στη συνέχεια, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν δανεικά διαπιστευτήρια δημιουργούν τους δικούς τους λογαριασμούς με τα δικά τους προφίλ και ανακτούμε έδαφος σε συνδρομές και έσοδα», διαβεβαίωσε σε συνέδριο αναλυτών τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back