«Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης»

Εικόνα του άρθρου «Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2019, 15:20

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση, ο Π. Καμμένος τόνισε ότι δεν πρόκειται το κόμμα του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γιατί έτσι θα είναι «σαν να στηρίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών», όπως είπε.

«Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο», είπε ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε ότι «Γι' αυτό ακριβώς και μόνον τον λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση». Μια κυβέρνηση την οποία όπως ανέφερε «πονάμε, που τη χτίσαμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια». «Αλλά», τόνισε, «αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη μας στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα διαγραφούν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες όσοι ανταλλάξουν την ψήφο τους με κυβερνητική θέση και συμπλήρωσε ότι θα καταψηφίσει ο ίδιος, η κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσικής.


Το Ποτάμι

Ούτε το Ποτάμι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως έκανε πριν από λίγη ώρα γνωστό ο Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτηση του στο twitter. «Το Ποτάμι που ποτέ δεν κρύφτηκε, έχει από καιρό ξεκαθαρίσει: δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα. Οι ιδεοληψίες, η αναποτελεσματικότητα, ο λαϊκισμός, το κομματικό κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύονται. Τα υπόλοιπα από το βήμα της Βουλής» σημείωσε.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back