Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 7-05-2019, 08:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε κατηγορηματικά από τα Ιωάννινα ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ωστόσο χαιρέτισε το νομοσχέδιο των 120 δόσεων, το οποίο όπως είπε, θα ψηφίσουν.

Κατά την συνέντευξη Τύπου, μετά την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματός του, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή εντολή και στηρίζεται σε «βουλευτές αποστάτες». Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Εμείς ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση αποστατών δεν δίνουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση, που δεν έχει την λαϊκή εντολή.

Η κυβέρνηση αυτή, από την στιγμή που αθέτησε την υπόσχεση συνοχής της και ψήφισε την συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει.

Η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται σε βουλευτές αποστάτες, οι οποίοι αυτή την στιγμή λειτουργούν αντίθετα στην λαϊκή εντολή την οποίαν πήραν. Η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί και να οδηγηθεί ο ελληνικός λαός σε εκλογές, να εκλέγει μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, από τους βουλευτές που θα επιλέξει.

Η κυβέρνηση αυτή την στιγμή, στηρίζεται από 3 βουλευτές που αποστάτησαν από τους ΑΝΕΛ γιατί εξαγοράστηκαν με μια υπουργική καρέκλα, και σ' ένα Θεοχαρόπουλο, ο οποίος δεν έχει ποτέ εκλέγει στην ζωή του. Βγήκε βουλευτής Επικρατείας, δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μόλις πήρε την καρεκλίτσα, έγινε υπουργός.

Είναι ντροπή, για την εικόνα της Δημοκρατίας, μια κυβέρνηση να στηρίζεται σε εξαγορασμένους βουλευτές, οι οποίοι εξαγοράστηκαν έναντι προσωρινής υπουργικής θέσης» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων, ο κ. Καμένος εξέφρασε πάντως την ικανοποίηση του και τόνισε πως «τα θετικά μέτρα τα οποία αυτή η κυβέρνηση πήρε, τα οφείλουμε στους ΑΝΕΛ».

«Εμείς φέραμε την ισορροπία, την σταθερότητα, κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια , δεν αφήσαμε να γίνει διάλυση στην χώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Π. Καμμένος και τόνισε: «Τις 120 έπρεπε να τις είχε κάνει εδώ και καιρό. Χαιρόμαστε, θα τις ψηφίσουμε, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αυτή, εμείς δεν δίνουμε».

Στην ομιλία του ο κ. Καμμένος απευθύνθηκε σε ένα άλλο κομμάτι των ψηφοφόρων του, με έμφαση στα εθνικά και στις ένοπλες δυνάμεις, που άλλωστε είναι και η… αδυναμία του: «Αυτή την στιγμή η πατρίδα, χρειάζεται ενότητα και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, θέλουν τον ελληνικό λαό, σύσσωμο μαζί τους», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Πάνος Καμμένος μαζί με υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος του, ξεκίνησε την περιοδεία στο νομό Ιωαννίνων χθες το απόγευμα από το Μέτσοβο. Στις 9 το πρωί, είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο και συνέχισε την περιοδεία του στο νομό, με επισκέψεις σε χωριά της Κόνιτσας και του Πωγωνίου. Αναφερόμενος στον νομό Ιωαννίνων, είπε πως «η περιοχή έχει να πάρει πολλά από το κράτος, μετά από μία πολυετή φτώχια, να δοθεί η δυνατότητα στην κοινωνία, μαζί με την εκκλησία και την εκπαιδευτική κοινότητα, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης». Ιδιαίτερα αναφέρθηκε, ως δικές του πρωτοβουλίες, στην επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων και την επαναδραστηριοποίηση της Εθνοφυλακής.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus