Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Βλέποντας και κάνοντας» η περιφερειακή αρχή

Εικόνα του άρθρου «Βλέποντας και κάνοντας» η περιφερειακή αρχή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2021, 01:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί η Ήπειρος δυστυχώς δεν βρίσκεται σε κανέναν άξονα ανάπτυξης, οδηγείται στη νέα προγραμματική 2021-2027 χωρίς προοπτική και, κατά την άποψη μας, δεν τυγχάνει καμία στήριξης της κυβέρνησης όσο και αν προσπαθούν με κομματικές φιέστες να αποδείξουν τα αντίθετα»: Αυτός ήταν ο πρόλογος του επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον» Δημήτρη Δημητρίου κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, έχοντας δίπλα του τους περιφερειακούς σύμβουλους.

Ο κ. Δημητρίου απέδωσε ευθύνες στην περιφερειακή αρχή Ηπείρου για πολλά πράγματα που δεν γίνονται, ενώ μεγάλο κομμάτι της κριτικής του στράφηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ. Εξήγησε ότι εξαρχής η πρόθεση της παράταξης ήταν να «μην είμαστε αρνητές των πάντων» αλλά να κάνει προτάσεις, απαντώντας και σε όσους έχουν παρεξηγήσει τη στάση της «Ήπειρος Όλον» αυτά τα δύο χρόνια («έχουμε επιδείξει μια στάση που πολλές φορές από κάποιους ήταν παρεξηγήσιμη…» όπως είπε ο επικεφαλής).

Η παράταξη, λοιπόν, κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ότι οδηγεί την Ήπειρο χέρι χέρι με την κυβέρνηση χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και χωρίς προγραμματισμό αλλά με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας».

«Δεν μπορεί να συνεχίζει μια περιφερειακή αρχή να λειτουργεί το 2021 με τις λογικές άλλων εποχών…» τόνισε ο κ. Δημητρίου,. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που δέχθηκε μια πρόταση του Τεχνικού Επιμελητηρίου για 31 παρεμβάσεις στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.

«Πότε αλήθεια ήταν η τελευταία φορά που ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τους ανθρώπους του ΤΕΕ Τμήματος Ηπείρου για να προκαλέσει κάτι αντίστοιχο;» αναρωτήθηκε. Όπως αναρωτήθηκε πότε ο περιφερειάρχης συνομίλησε σοβαρά με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας. Σε αυτό το σημείο, ανέφερε ότι ναι μεν η περιφερειακή αρχή θεωρεί ότι η Ήπειρος πάει καλά σε επίπεδο εξαγωγών, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι «χωρίς τις πέντε  μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής, θα καταγράφαμε  το απόλυτο μηδέν».

«Η περιφερειακή αρχή, την οποία εμείς από την αρχή της θητείας μας προσπαθήσαμε να στηρίξουμε για το καλό της Ηπείρου, έχει χάσει από τα αποδυτήρια σε πολλά πεδία, προσπαθεί με φωτοβολίδες να πάρει λάμψη» τόνισε ο κ. Δημητρίου και κάλεσε την περιφερειακή αρχή να ακούσει το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συνομιλήσει με όλους τους φορείς. Άφησε δε αιχμές για τη στάση του περιφερειάρχη στην υπόθεση του οδικού  άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά. «Είδατε είδατε εσείς κάποια έντονη διαμαρτυρία προς τον υπουργό Υποδομών, τον κ. Καραμανλή; Προς την κυβέρνηση; Προφανώς και όχι. Μάλλον δυσκολεύεται λόγω επωνύμου του υπουργού ο κος περιφερειάρχης και πρέπει να το ξεπεράσει, διότι δεν χάνει ο ίδιος, αλλά η Ήπειρος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δημητρίου ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός όσον αφορά τις επισκέψεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή, οι οποίες συνοδεύτηκαν μόνο «επιθυμίες και ευχές». «Είναι μια εποχή που πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι η Ήπειρος δεν είναι μια περιοχή ιθαγενών που θα έρχεται ο εκάστοτε φύλαρχος όπως στην περίπτωση του κου Μητσοτάκη που εμφανίστηκε  μόνο για λίγες ώρες χωρίς κανείς να γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψης…» είπε, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Γιάννενα. Καταλόγισε δε στον πρωθυπουργό ότι έκανε «κομματική προπαγάνδα και επικοινωνιακή φιέστα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back