Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βίτσα: Ο υφυπουργός στον πλάτανο…

Εικόνα του άρθρου Βίτσα: Ο υφυπουργός στον πλάτανο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2022, 16:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη Βίτσα και τον υπεραιωνόβιο, μεγάλο πλάτανο της πλατείας επισκέφθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Εκεί, ανακοίνωσε στον δήμαρχο Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο, ότι την «προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη» του  δέντρου, καθώς και τη χρηματοδότηση της μελέτης για νέο ηλεκτροφωτισμό της πλατείας, τα αναλαμβάνει το υπουργείο.

Τον υφυπουργό συνόδευσαν στελέχη των δασικών υπηρεσιών, ο γενικός διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Βαγγέλης Γκουντούφας, και η προϊστάμενη της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας του ΥΠΕΝ, Μαρία Τσιατούρα.

Ο κ. Σουκουβέλος συνόδευσε τον υφυπουργό στις επισκέψεις στα δασικά συμπλέγματα Λάιστας- Σκαμνελίου-Ηλιοχωρίου, στον Γυφτόκαμπο και τη Σαρακατσάνικη Στάνη.

Ο κ. Αμυράς από την πλευρά του τόνισε ότι «ο υπεραιωνόβιος πλάτανος της Βίτσας αποτελεί μνημείο της φύσης και πολύτιμο κομμάτι της ζωής του χωριού και των επισκεπτών. Βλέποντας τον πλάτανο είναι σα να βλέπεις την Ιστορία του Ζαγορίου».

Όπως μαρτυράει η επιγραφή σε πέτρα, στη βάση του πλατάνου, το δέντρο «εφυτεύθη τον 15ο αιώνα».  Ορισμένα κλαδιά του δέντρου ξεπερνούν τα 20 μέτρα και γι’ αυτό έχουν τοποθετηθεί υποστηρίγματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back