Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Β’ κλειστό γυμναστήριο: Βλέπουμε…

Εικόνα του άρθρου Β’ κλειστό γυμναστήριο: Βλέπουμε…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2019, 00:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια συνάντηση που δεν κατέληξε επί της ουσίας σε κάτι… ανακοινώσιμο για το β’ κλειστό γυμναστήριο στον Βοτανικό Ιωαννίνων είχε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος βρισκόταν σε ιδιωτική επίσκεψη στα Γιάννενα την Κυριακή, έκανε και μια στάση στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου συνάντησε τον περιφερειάρχη.

«Από πλευράς υφυπουργού τονίστηκε ότι αντιμετωπίζεται θετικά το αίτημα και θα αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης, καθώς δεν έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας. Μια γενική τοποθέτηση που δεν... «χαλάει» καρδιές.

Το έργο του β’ κλειστού γυμναστηρίου, όπως αποκαλείται ακόμη (παρόλο που υπάρχει και το νέο κλειστό γυμναστήριο δίπλα από το ΠΕΑΚΙ), βγήκε από την αφάνεια πριν από λίγους μήνες με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προχωρά σε εξαγγελία. Είχε προηγηθεί βέβαια πολλή δουλειά από την πρώην πια διοίκηση του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ). Σε τοπικό επίπεδο, η εξαγγελία του κ. Τσίπρα είχε αποτελέσει τη βάση για να ανοίξει για μια προεκλογική κόντρα περί «οικειοποίησης του έργου».

Στη σημερινή ανακοίνωση, η περιφερειακή αρχή ενημέρωσε τον κ. Αυγενάκη για όλες τις ενέργειες που είχαν γίνει στο παρελθόν από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και για την πρόσφατη προώθηση του φακέλου με τις μελέτες στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, «ζητώντας την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου» όπως τονίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι το οικόπεδο στο οποίο προβλέπεται η ανέγερση του β’ κλειστού γυμναστηρίου, ανήκει στον Δήμο Ιωαννιτών. Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, πριν από έναν μήνα, πήρε απόφαση για την παραχώρηση της χρήσης της δημοτικής έκτασης των 16 στρεμμάτων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ λίγες μέρες αργότερα ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, με επιστολή του προς τον κ. Αυγενάκη, ζητούσε την επιβεβαίωση της νέας ηγεσίας για την τήρηση της δέσμευσης περί του β’ κλειστού γυμναστηρίου.

Πάντως, με αφορμή και τη νέα ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής, είναι σαφές ότι ο περιφερειάρχης θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στην όλη υπόθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ανακοίνωση το β’ κλειστό γυμναστήριο Ιωαννίνων αναφέρεται ως «Πανηπειρωτικό». Με αυτά τα δεδομένα, ενδιαφέρον θα έχει η επικείμενη επίσκεψη στα Γιάννενα του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά με την προσδοκία να υπάρξουν πιο συγκεκριμένες τοποθετήσεις για το μέλλον αυτού του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back