Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ζητά δέσμευση για το νέο κλειστό γυμναστήριο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2019, 13:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη δέσμευση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου επιδιώκει ο Δήμος Ιωαννιτών.  

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας απέστειλε επιστολή στον κ. Αυγενάκη «για να επιβεβαιωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη της νέας ηγεσίας του υπουργείου η τήρηση της συγκεκριμένης δέσμευσης, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο για τον τόπο».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα του νέου κλειστού γυμναστηρίου βγήκε από τα συρτάρια τον Μάιο όταν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε σχετική εξαγγελία, ενώ ακολούθησαν συζητήσεις με την πρώην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Εκ των πραγμάτων, μια νέα δέσμευση απαιτείται.

Στην επιστολή του, ο κ. Μπέγκας, αφού υπενθυμίζει τη δέσμευση του κ. Τσίπρα, καταθέτει μια σύντομη ενημέρωση για το έργο αυτό. Όπως σημειώνει, για την κατασκευή της αθλητικής αυτής υποδομής είχε εκδοθεί από το 2010 οικοδομική άδεια (σ.σ. το έργο δεν υλοποιήθηκε τότε λόγω έλλειψης πιστώσεων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού). Σε αυτό το σημείο, ο δήμαρχος αναφέρει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών αδυνατεί να καλύψει το κόστος κατασκευής του γυμναστηρίου.

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στις 4 Ιουλίου (λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές), με το οποίο ζητούνταν η παραχώρηση έκτασης για την κατασκευή του γυμναστηρίου, με το κόστος να το αναλαμβάνει η πολιτεία. Η Διεύθυνση Πολεοδομίας προχώρησε αμέσως στη σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος, και στις 31 Ιουλίου το δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφασή του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back