Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κλειστό; Ποιο Κλειστό;

Εικόνα του άρθρου Κλειστό; Ποιο Κλειστό;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2020, 14:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019, η Περιφέρεια Ηπείρου μετέφερε με ανακοίνωσή της τη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την ανέγερση μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή του Βοτανικού: «Αντιμετωπίζεται θετικά το αίτημα και θα αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης, καθώς δεν έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων»

Λίγους μήνες πριν, είχε προηγηθεί η εξαγγελία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ ακολούθησε μέσα στο καλοκαίρι η εκ νέου παραχώρηση της επίμαχης έκτασης από τον Δήμο Ιωαννιτών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Έναν χρόνο μετά, ο κ. Αυγενάκης πετάει το μπαλάκι κυρίως στον Δήμο Ιωαννιτών (με τον οποίο εξάλλου υφίσταται η προγραμματική σύμβαση) αλλά και στην Περιφέρεια Ηπείρου. «Η μελέτη η οποία είχε κατατεθεί στην υπηρεσία μας έχει εσφαλμένο προϋπολογισμό και απαιτεί επικαιροποίηση. Ο Δήμος έχει ήδη ενημερωθεί από την υπηρεσία μας αλλά έως και σήμερα δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο έργο δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» επισημαίνει ο κ. Αυγενάκης σε χτεσινό απαντητικό του έγγραφο σε πρόσφατη ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. 

Ωστόσο, ο υφυπουργός Αθλητισμού προσθέτει ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) αλλά και με την Περιφέρεια Ηπείρου («και προσωπικά με τον περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη» όπως αναφέρεται) και τον Δήμο Ιωαννιτών για την επικαιροποίηση της μελέτης και την ωρίμανση του έργου. Τόσο ο κ. Καχριμάνης όσο και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επικαλούνται πάντως όλον αυτόν τον χρόνο επικαιροποιημένα στοιχεία, που όλο και ανεβάζουν τον προϋπολογισμό (ανάλογα με την εποχή) μέχρι τα 17,5 εκατ. ευρώ.  

Βέβαια, η όλη υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται από πέρσι το φθινόπωρο όταν στο «κάδρο» των γυμναστηρίων, μπήκε η μεταφορά κλειστού γυμναστηρίου από το Ελληνικό (πρώτα ήταν του μπάσκετ, μετά ήταν της ξιφασκίας), με τον περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη να αναλαμβάνει προσωπικά το ζήτημα και να συζητά με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν απαντήσεις όχι μόνο για το κλειστό γυμναστήριο στον Βοτανικό αλλά και για το ενδεχόμενο μεταφοράς προκάτ γυμναστηρίου από το Ελληνικό. Ο κ. Αυγενάκης, στην απάντησή του στη Βουλή, δεν δίνει… καμία απάντηση. Δεν κάνει ούτε μια αναφορά για το θέμα του Ελληνικού.

Σημειωτέον ότι η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόταν μόνο στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, κι όχι στο υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο τον Νοέμβριο του 2019, σε ανάλογη ερώτηση, είχε δηλώσει «αναρμόδιο»


Διαβάστε:

Κλειστά γυμναστήρια στα Γιάννενα, 40 χρόνια φαγούρα

Κλειστό γυμναστήριο: Κουβέντα να γίνεται

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back