ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αστυνομικοί Ηπείρου: «Αστυνομία ως security των ΠΑΕ. Συμφωνείτε;»

Εικόνα του άρθρου Αστυνομικοί Ηπείρου: «Αστυνομία ως security των ΠΑΕ. Συμφωνείτε;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/08/2023, 15:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τέσσερις ενώσεις αστυνομικών στην Ήπειρο (όλων των νομών δηλαδή), διατυπώνουν τις επιφυλάξεις τους για το μέγεθος της αστυνομικής κινητοποίησης, για το ματς του ΠΑΣ με την Κηφισιά.

Μπορείτε να διαβάσετε για τη «μεγάλη επιτυχία» των εξονυχιστικών ελέγχων στο γήπεδο, εδώ:

Πολλή φασαρία για μια «μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης»

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι για το ματς κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί από όλη την Ήπειρο. Για το ματς υπό καθεστώς απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, με φιλοξενούμενη μια ομάδα που καλά-καλά δεν έχει οπαδούς.

Διατυπώνουν μερικά εύλογα ερωτήματα: Αν υπήρχαν όντως πληροφορίες για επεισόδια, σε ματς-ντέρμπι πόσοι αστυνομικοί θα χρειαστούν και εν τέλει, τα πιο σοβαρά: «Συμφωνούν οι τοπικοί φορείς της Ηπείρου ένας τόσο τεράστιος αριθμός αστυνομικών να χρησιμοποιείται ως security των ΠΑΕ αντί να είναι στο δρόμο για την πρόληψη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών;».

Η τεράστια (και αχρείαστη) κινητοποίηση ήρθε μετά το φιάσκο της μετακίνησης των κροατών οπαδών στην Αθήνα και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, φιάσκο που η πολιτική ηγεσία χρεώνει αποκλειστικά στην αστυνομία, αρνούμενη τις δικές της ευθύνες.

Λίγες μέρες μετά, σε μια περισσότερο επικοινωνιακή κίνηση, ο πρωθυπουργός μάζεψε 4 ΠΑΕ για να συμφωνήσει μαζί τους ότι δεν θα εκπληρώνουν τα ισχύοντα για την ασφάλεια και θα τα αναλάβει το κράτος, δια της αστυνομίας.

Στη συνάντηση δεν ήταν καμία από τις ΠΑΕ που έπαιξαν δύο ημίχρονα σε δύο διαφορετικές μέρες, στους «Ζωσιμάδες»…

ΣΧΟΛΙΑ
άσχημα τους πέφτει;
δυο ώρες ησυχία και λούφα. Σιγά το γήπεδο (το τοπικό) με τις πολλές εντάσεις! Οι κύριοι αυτοί προσλήφθηκαν σαν αστυφύλακες (χωροφύλακες) . Ήξεραν τι δουλειά είναι... Ποιες ήταν οι συνθήκες... Πόσος ήταν ο μισθός.... Στην πορεία όμως μετατράπηκε ή νομίζουν ότι μετατράπηκε το αστυφυλακίκι σε δουλειά γραφείου! Ποιο είναι το χαρακτηριστικό του σημερινού αστυνομικού. ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ! Μήπως πρέπει να μελετηθεί και να εφαρμοστεί ότι έγινε με την ΕΡΤ και τη ΝΕΡΙΤ το 2012-13; Οι τελευταίες κινήσεις του Υπουργού - υπόθεση Κροατών "τουριστών" - δείχνουν ότι βαδίζουμε ολοταχώς σε μια νέα κατάσταση ΕΡΤ->ΝΕΡΙΤ. Μην τους καθοδηγούν σε λάθος τρόπο σκέψης και πρακτικής οι συνδικαλιστές τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back