Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΣ κατά ΠΑΟ: «Θέλετε να είστε εχθροί μας; Αδιάφορο…»

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣ κατά ΠΑΟ: «Θέλετε να είστε εχθροί μας; Αδιάφορο…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2016, 15:18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


Απάντηση που κατηγορεί ευθέως την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για αθέτηση συμφωνίας, έκθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου στην UEFA με αρνητικό τρόπο, αλλά και υποδαύλιση οπαδικών παθών, εξέδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η απάντηση, ήρθε μετά την ανακοίνωση της «Θύρας 13» που κατηγορούσε ως… μολυσματικούς τους οπαδούς του ΠΑΣ. Βάσει αυτής της ανακοίνωσης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός άλλαξε την αρχική της απόφαση ενημερώνοντας UEFA, ΕΠΟ, αλλά και την Άλκμααρ. Ο ΠΑΣ κατηγορεί ευθέως και πλαγίως τον ΠΑΟ για δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων αλλά και προσβολών κατά του κόσμου του ΠΑΣ και του προέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Χριστοβασίλη.

«Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την παραχώρηση του γηπέδου "Απόστολος Νικολαΐδης" στην ομάδα μας για τον αγώνα με την Άλκμααρ στις 04.08.2016 και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ξεκαθαρίζει τα εξής:

Το πρωί της Παρασκευής 22.07.2016, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συμφώνησε στην παραχώρηση του γηπέδου "Απόστολος Νικολαΐδης" προκειμένου να το χρησιμοποιήσει η ομάδα μας ως έδρα για τον αγώνα με την Αλκμααρ στις 04.08.2016. Αμέσως ενημερώθηκαν σχετικά, τόσο οι UEFA-ΕΠΟ, όσο και η Άλκμααρ. Όλες οι πλευρές αποδέχτηκαν τον ορισμό του γηπέδου και η προετοιμασία για την τέλεση του αγώνα ξεκίνησε κανονικά με επικοινωνία ανάμεσα στους υπαλλήλους των δύο ΠΑΕ.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 23.07.2016, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα συνέταξε ευχαριστήρια ανακοίνωση αναφερόμενη, τόσο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και στην ΠΑΕ Παναιτωλικός, δεδομένου πως και οι δύο ΠΑΕ είχαν συμφωνήσει να μας παραχωρήσουν το γήπεδό τους. Για λόγους σεβασμού, η ανακοίνωση εστάλη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για έγκριση. Τελικά η ανακοίνωση ανέβηκε στην ιστοσελίδα μας το μεσημέρι του Σαββάτου, αφού πρώτα έγινε μία διόρθωση που επιθυμούσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Δύο ώρες μετά την ανάρτηση της ανακοίνωσης, εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επικοινώνησε με τους εκπροσώπους της ομάδας μας και τους ενημέρωσε πως αποφάσισαν την ανάκληση της απόφασής τους για παραχώρηση του γηπέδου στην ομάδα μας, λόγω της αντίδρασης των οπαδών τους. Την Δευτέρα 25.07.2016 το πρωί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επικοινώνησε με τις UEFA-ΕΠΟ ενημερώνοντας για την απόφασή της, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας έστειλε επισήμως σχετικό έγγραφο το οποίο προωθήθηκε και στην Άλκμααρ (η δικαιολογημένη απάντηση της οποίας είναι η μεγαλύτερη ήττα για το ελληνικό ποδόσφαιρο).

Αυτά για την ιστορία και για να μην αναπαράγονται εσφαλμένες πληροφορίες περί δήθεν παρέμβασης του κου Κοντονή για ανάκληση του ορισμού του γηπέδου (τουλάχιστον αστείο επιχείρημα για αγώνα διοργάνωσης της UEFA), ή για δήθεν αιτήματος της ομάδας για αλλαγή έδρας λόγω φόβου!!!

Επιλέξαμε να αφήσουμε μία μέρα να περάσει προτού τοποθετηθούμε δημόσια για δύο λόγους:

Ο πρώτος, ήταν το γεγονός πως όλη μας η ενέργεια εστιάστηκε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο γηπεδικό πρόβλημα που μας προκάλεσε η συμπεριφορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο δεύτερος λόγος ήταν πως αναμέναμε (μάταια), πως το ελάχιστο που θα έκανε η κατά κανόνα λαλίστατη επικοινωνιακά ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα ήταν να ζητήσει δημόσια "συγνώμη" για τη συμπεριφορά της. Επιπλέον, αναμέναμε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να πράξει το αυτονόητο(;), δηλαδή να καταδικάσει την προσβλητική ανακοίνωση -όχι μόνο για την ομάδα μας αλλά προσωπικά και για τον Πρόεδρο και μεγαλομέτοχό της κο Χριστοβασίλη- που ανάρτησαν την Κυριακή 24.07.2016 οι οργανωμένοι οπαδοί της, ωστόσο και πάλι διαψευστήκαμε, αφού μάλλον η ΠΑΕ Παναθηναϊκός υιοθετεί και εγκρίνει το περιεχόμενό της.

Με αυτά τα δεδομένα και αποκρούοντας στο σύνολό του το αστείο έγγραφο που απέστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις UEFA-ΕΠΟ, δηλώνουμε πως απαγορεύουμε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αναφέρει στα έγγραφά της την ομάδα μας ή τον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα, δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αλλά και στους υπόλοιπους αναγνώστες των εγγράφων περί δήθεν αντιπαλότητας των οπαδών και των δύο ομάδων. Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο κόσμος του δεν έχει αντιπαλότητες και δεν ασχολείται με κανέναν άλλο παρά μόνο με την ομάδα του. Αν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιθυμούν να δηλώνουν εχθροί μας, είναι δικαίωμά τους, αλλά μας είναι εντελώς αδιάφορο. Εμείς κοιτάμε πάντα και μόνο την ομάδα μας και κινούμαστε πάντα σε πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους στο ποδόσφαιρο. Τη στάση και τη συμπεριφορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την αφήνουμε στην κρίση των Ελλήνων φιλάθλων.

Τέλος, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοινώνει πως μετά την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών της, θα προσφύγει ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ καταγγέλλοντας την συμπεριφορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τον κόσμο και την ιστορία μας.

Η παρούσα ανακοίνωση είναι η πρώτη και τελευταία τοποθέτηση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα επί του θέματος».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3