Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

1.500 ΠΑΟΚτζήδες με «ντου» στο γήπεδο!

Εικόνα του άρθρου 1.500 ΠΑΟΚτζήδες με «ντου» στο γήπεδο!
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2018, 20:32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με νέα ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθεί να διευκρινίσει τι έγινε στις εξέδρες του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και να αποποιηθεί της ευθύνης που της αποδόθηκε (μαζί με την κατηγορία ότι πούλησε περισσότερα εισιτήρια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ). Η ανακοίνωση είναι αναλυτική και πειστική για τα γεγονότα, ωστόσο για μια ακόμα φορά είναι πολύ προσεκτική και δεν αποδίδει καμία ευθύνη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης είδε τον αγώνα από την εξέδρα όπου εισέβαλαν οι οπαδοί της ομάδας του, εκτοπίζοντας τους κατόχους διαρκείας του ΠΑΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΑΣ, στους «Ζωσιμάδες» μπήκαν περίπου 1.500 άτομα χωρίς εισιτήριο, με το «ντου» στις θύρες 4,6 και 7 και αποδίνει την ευθύνη ολόκληρη στην αστυνομία. «Η αστυνομική διεύθυνση εν γνώση της περιόρισε τη φύλαξη έξω από τα εκδοτήρια με αποτέλεσμα να υπάρξει σχηματισμός πυρήνα οπαδών του Π.Α.Ο.Κ. θέλοντας να πάρουν εισιτήρια και να μπουν στον αγώνα. Χωρίς να έχει γίνει πώληση εισιτηρίων στον κόσμο και με την απομάκρυνση της διμοιρίας των ΜΑΤ μετά από εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή, οι οπαδοί προσπάθησαν να εισέλθουν με το σπάσιμο της πόρτας της θύρας 4, όπως διαπιστώνει κανείς και από τα ανάλογα video στον Τύπο» αναφέρει ο ΠΑΣ. Στη σχετική ερώτηση, γιατί δεν υπήρχε φύλαξη, η αστυνομία απάντησε ότι «έφυγε για εκτόνωση της κατάστασης και ότι το σπάσιμο της θύρας καλώς έγινε γιατί έτσι προστατεύθηκε η πόλη από τα άτομα που δεν θα έμπαιναν στο γήπεδο». Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι προστατεύτηκε ο κόσμος που ήταν… ήδη στο γήπεδο, καθώς δημιουργήθηκαν τα γνωστά επεισόδια.

Ενδιαφέρον έχει και η απόδοση λογαριασμού: Σύμφωνα με τον ΠΑΣ, το παιχνίδι είδαν συνολικά 4.373 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 1.500 χωρίς εισιτήριο, συν 985 διαρκείας, ήτοι 5.358. Αναλυτικά:

Σύνολο Εισιτηρίων και Προσκλήσεων: 2.873
 • Προσκλήσεις: 643 (οι οποίες περιλαμβάνουν τα τμήματα υποδομής, τις ακαδημίες ποδοσφαίρου, συγγενείς ποδοσφαιριστών, χορηγοί, δημοσιογράφοι και τις υποχρεωτικές από τον κανονισμό προσκλήσεις φιλοξενούμενης ομάδας)
 • 101 παιδικά εισιτήρια στις θύρες 6&9
 • 604 κανονικά εισιτήρια στις θύρες 3-3VIP-4-6
 • 134 κανονικά εισιτήρια στις θύρες 9-10
 • 301 πακέτα 20ης και 21ης αγωνιστικής (ΠΑΟΚ-ΠΑΟ) για τις θύρες 3-4-9-10
 • 150 εισιτήρια μέσω ηλεκτρονικής πώλησης στο VIVA για τις θύρες 3-3VIP-4-6-9-10
 • 940 εισιτήρια για τη θύρα 7 (κατόπιν παρότρυνσης από την αστυνομία και με εντολή να ανοίξει η νεκρή ζώνη)χωρίς εισιτήριο τα οποία και μπήκαν δια της βίας στο γήπεδο από τις θύρες 4-6-7
 Επιπλέον από αυτά είχαμε και 985 διαρκείας που ελέγχθηκαν στα τουρνικέ κατά την είσοδο τους σε όλες τις θύρες.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η αστυνομία δεν στάθμισε σωστά τις πιθανότητες να γίνει ένας μικρός χαμός. Ο ΠΑΣ δηλώνει ξανά ότι είχε πληροφορίες για οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ και γι αυτό αποφάσισε να δώσει εισιτήρια (μιας και δεν ίσχυσε η συνήθης απαγόρευση μετακίνησης), τα οποία αυξήθηκαν, από 700 περίπου σε 940, όταν η αστυνομία παρότρυνε τον ΠΑΣ να δώσει και τα εισιτήρια της «νεκρής ζώνης».  Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε και αυτή ανακοίνωση που καλούσε να μη μετακινηθούν οπαδοί χωρίς εισιτήρια, η οποία περισσότερο μοιάζει με κάλυψη της ΠΑΕ παρά με ουσιαστική παρέμβαση.

Ο ΠΑΣ επικαλείται επίσης πληροφορίες για  πλαστά εισιτήρια, τις οποίες κοινοποίησε στην αστυνομία. «Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτή η έκτακτη συνάντηση παρόντων του αστυνομικού διευθυντή, 3 επιπλέον υπευθύνων και αντιπροσώπων της αστυνομίας, του προέδρου της Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα κ. Χριστοβασίλη, του εκπροσώπου του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. και υπ. τέλεσης αγώνα κ. Ιωάννου, του υπ. ασφαλείας της Π.Α.Ε. κ. Βρόσγου, του υπ. τμήματος εισιτηρίων κ.Πότση και του γραμματέα της Π.Α.Ε. κ. Πότση, όπου και πάλι εκφράστηκαν ανησυχίες από μέρους μας για την μετακίνηση των οπαδών του Π.Α.Ο.Κ. και τα ενδεχόμενα προβλήματα, παίρνοντας για άλλη μία φορά την επιβεβαίωση ότι έχουν όλα υπολογιστεί και προβλεφθεί. Αντίστοιχα το ίδιο έγινε και σε ενοχλήσεις του κ.Βρόσγου προς την Αστυνομική Διεύθυνση το βράδυ του Σαββάτου στην οποία και ανέφερε επιπλέον και φαινόμενα πλαστών εισιτηρίων» αναφέρει ο ΠΑΣ.

Παρότι όλα αυτά που καταγγέλλονται είναι εξόχως ενδιαφέροντα, δεν έχει φανεί κάποια διάθεση ελέγχου τους από τα αρμόδια όργανα, ενώ μέχρι στιγμής και οι ανακοίνωσεις του ΠΑΣ «υποδεικνύουν» περισσότερο, παρά καταγγέλλουν, όντας πολύ προσεκτικές σε ό,τι αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.  Ο ΠΑΣ ζητάει για άλλη μια φορά συγγνώμη από τους φιλάθλους του και τους συγχαίρει για τη συμπεριφορά τους…

ΣΧΟΛΙΑ
SD
ΟΥΣΤ ΨΕΥΤΕΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back