Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Άπαντα Χριστοβασίλη» με δηλώσεις για όλους και όλα

Εικόνα του άρθρου «Άπαντα Χριστοβασίλη» με δηλώσεις για όλους και όλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2018, 19:07
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εξηγήσεις για ό,τι έγινε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες» έδωσε (ξανά) ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης, σε μια από τις «εφ’ όλης της ύλης» συνεντεύξεις του που δίνει κατά καιρούς.

Κωδικοποιημένα, ο κ. Χριστοβασίλης είπε τα εξής, λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:

  • Κράτησε (ξανά) τις ισορροπίες με τον ΠΑΟΚ, διατηρώντας πάντως για τον ΠΑΣ το χαρακτηριστικό του «ανεξάρτητου»
  • Είπε ότι θα υπάρξει επανόρθωση για τους κατόχους διαρκείας και γενικώς, εισιτηρίων που «εκδιώχθηκαν» από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά και ότι δεν θα συναινέσει ξανά ο ΠΑΣ σε μετακινήσεις φιλοξενούμενων
  • Υπάρχει κάποια ρήξη με τους φιλάθλους, αλλά απαιτείται ενότητα για τον ΠΑΣ
  • Απάντησε στους διάφορους χαρακτηρισμούς του Αλέξη Κούγια, τον οποίο αντιμετώπισε ως… ακατονόμαστο
  • Ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα των μεταγραφών πηγαίνουν στο χρέος της ΠΑΕ και ότι για δύο χρόνια ακόμα τουλάχιστον, θα ακολουθηθεί η μέχρι τώρα πρακτική
  • Ο Κόντε θα μείνει μέχρι το καλοκαίρι, αλλά είναι πολύ πιθανό να πουληθεί τότε.
  • Έβαλε ως στόχο το ιδιωτικό γήπεδο και προπονητήριο για τον ΠΑΣ, ταυτόχρονα και ως ορόσημο για την ενδεχόμενη αποχώρησή του από την ΠΑΕ.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χριστοβασίλης έκανε μια αναδρομή στα επεισόδια και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις.  Ουσιαστικά, έριξε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στην αστυνομία, επικαλούμενος διαβεβαιώσεις ότι «δεν θα πλησιάσει κανείς χωρίς εισιτήριο σε ακτίνα 100-200 μέτρων από το γήπεδο». Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έγινε ποτέ και η επιλογή της αστυνομίας, σύμφωνα με τον ΠΑΣ, ήταν «καλύτερα να μπούνε μέσα, από το να τα σπάσουνε έξω».

«Έχουμε και εμείς ευθύνη, αλλά μέχρι κάποιο σημείο» πρόσθεσε, για να πει ότι σύντομα θα γίνει επανόρθωση για τους φιλάθλους του ΠΑΣ που μετακίνηθηκαν με το ζόρι από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Βέβαια, ο κ. Χριστοβασίλης παρέμεινε εξαιρετικά προσεκτικός, έως και προστατευτικός για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον πρόεδρό της Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ήταν παρών, στην ίδια εξέδρα με τους εισβάλλοντες οπαδούς της ομάδας του (τους οποίους αργότερα η ΠΑΕ εκθείασε…). Ερωτηθείς από τον Τύπο Ιωαννίνων εάν συνομίλησε κατόπιν με τον κ. Σαββίδη για το θέμα, είπε ότι πρακτικά ο ΠΑΟΚ… «τα σπάει και πληρώνει»: «Πρέπει να πούμε ότι οι οπαδοί μπήκανε χωρίς εισιτήριο. Από τον ΠΑΟΚ μας είπανε ότι θα πληρώσουν για όλες τις ζημιές που έγιναν. Τι άλλο μπορούσαν να κάνουν και αυτοί; Δεν ξέρω τι μπορούσαμε να κάνουμε παραπάνω όλοι όταν δεν έχουμε σύμμαχο την αστυνομία» τόνισε ο κ. Χριστοβασίλης.

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΣ

Αργότερα, στην πορεία της συνέντευξης, αρνήθηκε ότι ο ΠΑΣ είναι «προσαρτημένος» σε κάποιο συμφέρον, παραδέχτηκε όμως ότι «υπάρχουν πράγματα που είναι διαφορετικά» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην εποχή παντοδυναμίας Σαββίδη, χωρίς να μετακινηθεί ούτε ίντσα από την πολύ προσεκτική του αναφορά στον ΠΑΟΚ. Είπε ακόμα ότι ο ΠΑΣ δεν μπορεί να προσφύγει για τα γεγονότα, ούτε να υπαγορεύσει στον παρατηρητή τι θα γράψει στην έκθεσή του. Κοινώς, προτίμησε να μην έρθει σε σύγκρουση με τον ΠΑΟΚ…

Ο... ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Ο κ. Χριστοβασίλης αναγκαστικά, άνοιξε το κεφάλαιο «Κούγιας», χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις για τον πρώην πρόεδρο των… μισών ελληνικών ΠΑΕ, με αφορμή τις νέες επιθετικές του δηλώσεις για τον ΠΑΣ. Ενδιαφέρον είναι ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ αμφισβήτησε τη θεωρεί ότι «ο Κούγιας έσωσε τον ΠΑΣ», υπενθυμίζοντας ότι η τακτική ήταν η αλλαγή ΑΦΜ και η μετάθεση των χρεών σε άλλους. «Δεν θέλω να ασχοληθώ με τον εν λόγω κύριο», είπε χαρακτηριστικά.  

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ

Στα… δυσάρεστα, ξεκαθάρισε ότι επανεπένδυση των χρημάτων από τις πωλήσεις παικτών, δεν θα γίνει σε μεταγραφές, για άλλα δύο χρόνια περίπου. Είπε ότι μέχρι στιγμής έχει αποπληρωθεί το μισό χρέος του ΠΑΣ, ότι είναι όλα πληρωμένα μέχρι τον περασμένο μήνα και πως δεν τίθεται ζήτημα για τις αδειοδοτήσεις κ.λπ. «Τα χρήματα από τις μεταγραφές στην ομάδα πάνε και πάλι» είπε χαρακτηριστικά, εννοώντας ότι είναι ανάγκη της ΠΑΕ να πληρώσει τις οφειλές της. Πρόσθεσε ότι αν η εφορία κάνει κάποια άλλη, πιο συμφέρουσα συμφωνία, τότε ενδεχομένως να γίνουν και μεγαλύτερου βεληνεκούς μεταγραφές. Αλλά επί του παρόντος, ελεύθεροι, «φτηνοί» παίκτες με την ελπίδα να αποδειχθούν… Κόντε και νέοι ποδοσφαιριστές που θα μπαίνουν στην ανδρική ομάδα.

Ο ΚΟΝΤΕ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ

Ειδικά για τον Κόντε, αλλά και για παίκτες που έχουν ρήτρα στο συμβόλαιό τους, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είπε πως εφόσον κάποια ομάδα καλύψει τη ρήτρα, ο παίκτης πωλείται. Ξεκαθάρισε ότι σε όλους γίνεται πρόταση ανανέωσης, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και ότι το ίδιο θα γίνει και με τον Κόντε, «γιατί θέλουμε να τον κρατήσουμε και άλλο». Το πιο πιθανό είναι όμως να πωληθεί. Για τον Πασχαλάκη, τόνισε ότι ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στην πώλησή του, αλλά ο παίκτης «εκμεταλλεύτηκε μια μικρή ξεχασμένη οφειλή» και έφυγε.

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ Η "ΨΥΧΡΑ"

Ο κ. Χριστοβασίλης δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει «ψύχρα» στις σχέσεις με τους οπαδούς. «Οπωσδήποτε υπάρχει ράγισμα, αλλά πρέπει να κάνουμε ο,τι μπορούμε όλοι» τόνισε. Στο σχέδιο της ΠΑΕ είναι να γίνει η θύρα 7 «μαθητική» ή θα έχει πολύ φτηνό εισιτήριο και να γεμίσει, ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα όπως αυτά με τον ΠΑΟΚ.  

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ

Τέλος, ξεκαθάρισε, σε μια πιο προσωπική δήλωση ότι «είναι ΠΑΣ από μικρός» και δεν στηρίζει «κάποιον άλλο όπως νομίζουν πολλοί». Έθεσε στόχο να αποκτήσει ο ΠΑΣ δικό του γήπεδο και προπονητήριο (προετοιμάζοντας για εξελίξεις μέχρι τέλος του έτους) και έβαλε μάλιστα και ένα ορόσημο, ενδεχόμενης δικής του αποχώρησης από τα του ΠΑΣ, εφόσον και αυτός ο στόχος εκπληρωθεί.  



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back