ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αρχαία Δωδώνη-Βυζαντινό Μουσείο: Πωλητήρια μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Εικόνα του άρθρου Αρχαία Δωδώνη-Βυζαντινό Μουσείο: Πωλητήρια μέσω Ταμείου Ανάκαμψης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2022, 18:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε. και με 29 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Πολιτισμού ευελπιστεί ότι θα έρθει νέα εποχή για τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).

Το υπουργείο ανακοίνωσε εννιά έργα που εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και που αφορούν τη δημιουργία νέων και στην αναβάθμιση υφιστάμενων πωλητηρίων, καθώς και την ανάπτυξη ηλεκτρονικού συστήματος για τη λειτουργία τους, τη δημιουργία και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, την προμήθεια νέων ειδών και τη δημιουργία νέων χώρων εργαστηρίων παραγωγής πιστών αντιγράφων και αποθηκών, καθώς και μουσείου αντιγράφων και εκμαγείων.

Στο «πακέτο» αυτό έργων συμμετέχουν και υποδομές μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της Ηπείρου.  

Στο έργο της κατασκευής και εξοπλισμού 14 νέων πωλητηρίων στη χώρα, με προϋπολογισμό 6,3 εκατ. ευρώ, βρίσκεται και η Νικόπολη.

Στο έργο της αναβάθμισης 30 πωλητηρίων, με προϋπολογισμό 4,4 εκατ. ευρώ, το παρών δίνουν δύο «φτωχά» πωλητήρια, αυτό του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης και του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων στο Ιτς Καλέ.

Σε άλλα έργα, προβλέπεται η προμήθεια καλλιτεχνικών και πολιτιστικών ειδών, πιστών αντιγράφων και σύγχρονων αντικειμένων εμπνευσμένων από την πολιτιστική κληρονομιά, αναμνηστικών, εκδόσεων, υλικών συσκευασίας, όπως και η λειτουργία ηλεκτρονικού πωλητηρίου του ΟΔΑΠ.


* Στη φωτογραφία, το πωλητήριο στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back