Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΡΠΗ: Ρητό «όχι στις εξορύξεις»

Εικόνα του άρθρου ΑΡΠΗ: Ρητό «όχι στις εξορύξεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2023, 15:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο καταδικάζει την «επανεκκίνηση» των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο, αναφέροντας «τρεις μύθους», όπως τους χαρακτηρίζει, σχετικά με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων:

  • Ο πρώτος μύθος λέει ότι «περπατάμε ή κολυμπάμε» πάνω στον «μαύρο  χρυσό» κι έχουμε την «μεγάλη ευκαιρία» που θα σώσει τη χώρα, τον τόπο  μας και το λαό της περιοχής μας από την φτώχεια.
  • Ο δεύτερος μύθος  αφορά τη «δίκαιη ανάπτυξη», τις επενδύσεις που θα έρθουν, την ευημερία,  τους κόμβους μεταφοράς ενέργειας, τις νέες θέσεις εργασίας.
  • Ο  τρίτος μύθος είναι  ότι «η Ελλάδα έχει την «γεωστρατηγική ευκαιρία»  αξιοποιώντας τις τριβές στις σχέσεις Η.Π.Α. – Τουρκίας. Πρόκειται για  έναν επικίνδυνο μύθο που μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία ιστορικών  διαστάσεων τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Αν. Μεσογείου».

Η παράταξη τονίζει ότι «από τη διαδικασία αυτή δεν έχει να ωφεληθεί το παραμικρό ο λαός της Ηπείρου κι όλος ο ελληνικός λαός. Θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια» και ότι «η περιβαλλοντική καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη».

Μεταξύ άλλων, ζητάει να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και η «ενεργειακή υποδομή της χώρας (παραγωγή, διανομή) να περάσει σε δημόσιο κρατικό έλεγχο προς όφελος των εργαζομένων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back