Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αποχωρισμοί», μια παράσταση αφήγησης

Εικόνα του άρθρου «Αποχωρισμοί», μια παράσταση αφήγησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2022, 19:26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση αφήγησης «Αποχωρισμοί» θα φιλοξενήσει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 21:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, προφορικές μαρτυρίες και ιστορίες ζωής που περιλαμβάνονται στο Αρχείο Προφορικών Μαρτυριών και Ιστοριών Ζωής του Διασυνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας, συνθέτουν την παράσταση που ζωντανεύει μνήμες και θύμησες.

Ο μπάρμπα-Σπύρος και η Βούλα πέρασαν όλη τους τη ζωή στη Δημητσάνα. Αγωνίστηκαν στα χωράφια, στα περιβόλια, με τα ζωντανά και τη μοναξιά. Η φτώχεια, η κατοχή, ο εμφύλιος και ο ξενιτεμός όρισαν τη ζωή τους. Οι προφορικές μαρτυρίες τους γίνονται δράση επί σκηνής και η παράσταση αποτυπώνει και διηγείται  την ιστορία μιας κοινότητας και όλα όσα βίωσαν οι άνθρωποί της. Αξιοποιώντας όσα έχουν καταγραφεί για τη ζωή του Σπύρου και της Βούλας, οι συντελεστές της παράστασης βρίσκουν τον δρόμο για να συν-βιώσουν μαζί με τους δύο ήρωες γεγονότα και συναισθήματα.

Αφήγηση: Ανθή Θάνου, Μαρία Μαχαίρα

Πρωτότυπη και παραδοσιακή μουσική: Αλέξανδρος Μακρής

Τραγούδι: Αλέξανδρος Μακρής

Κείμενα: Μαρία Μαχαίρα

Οργάνωση-Παραγωγή: «Αφηγήματα αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αδράχτι»

Για την οργάνωση-παραγωγή της παράστασης, η «Αφηγήματα αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αδράχτι» έλαβε επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back