ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απολογισμός πεπραγμένων όπως πρέπει

Εικόνα του άρθρου Απολογισμός πεπραγμένων όπως πρέπει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2019, 14:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 22 Μαρτίου, το περιφερειακό συμβούλιο πραγματοποιεί ειδική συνεδρίαση για τα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής. Αυτή τη φορά, η περιφερειακή παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών» του Γιώργο Ζάψα (ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειάρχης με την παράταξη «Το Κοινό των Ηπειρωτών») δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν όπως τις προηγούμενες χρονιές και πιέζει την περιφερειακή αρχή να κάνει έναν απολογισμό όπως ορίζει ο νόμος για τον Καλλικράτη.

«Το ενδιαφέρον μας συνδέεται ευθέως με το γεγονός ότι η συζήτηση αφορά τον απολογισμό μιας ολόκληρης θητείας και πραγματοποιείται εν μέσω προεκλογικής περιόδου» επισημαίνει η παράταξη.

Καταρχάς, η «Συμμαχία Ηπειρωτών» στηλιτεύει το γεγονός ότι ο τίτλος της ειδικής συνεδρίασης είναι «απολογισμός πεπραγμένων έτους 2018 Περιφέρειας Ηπείρου», ενώ σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» θα έπρεπε να είναι «Απολογισμός πεπραγμένων του περιφερειάρχη και της εκτελεστικής επιτροπής». Παράλληλα υπενθυμίζει ότι μετά την παρουσίαση των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής από τον  περιφερειάρχη, πρέπει να ακολουθήσουν οι επικεφαλής παρατάξεων, δήμαρχοι, πολιτικά κόμματα κ.λπ.

Η περιφερειακή παράταξη, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του συμβουλίου Σταύρου Παργανά, ζητά να τηρηθούν τα προβλεπόμενα. «Σε κάθε περίπτωση, δεν συναινούμε στην ακολουθητέα διαδικασία προηγούμενων χρόνων, όταν προηγούνταν οι απολογισμοί των 10 αντιπεριφερειαρχών. Εξάλλου μας έχουν κοινοποιηθεί ήδη οι εισηγήσεις τους και γνωρίζουμε το περιεχόμενο».

Επίσης, θέτει και ζήτημα δημοσιότητας της ειδικής αυτής συνεδρίασης, καταγράφοντας τα όσα ο «Καλλικράτης» περί μέριμνας για μετάδοση της συνεδρίασης από τα μέσα ενημέρωσης και χρήση κάθε άλλου μέσου ενημέρωσης των πολιτών. «Κι αν η αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου δεν ικανοποιεί αυτήν την απαίτηση, να αναζητηθεί άλλος χώρος και επί πληρωμή ακόμα» καταλήγει η επιστολή του κ. Ζάψα προς τον κ. Παργανά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back