ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από το… πουθενά, 8 μήνες με αναστολή

Εικόνα του άρθρου Από το… πουθενά, 8 μήνες με αναστολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2017, 20:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ποινή 8 μηνών με τριετή αναστολή αποφάσισε το δικαστήριο να καταδικάσει δημοτικούς συμβούλους που το 2012 συμμετείχαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Ανάμεσά τους είναι ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, οι αντιδήμαρχοι Τάκης Κατηρτσίδης και Νίκος Γκόλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης, καθώς και οι πρώην σύμβουλοι Τάκης Θεμελής, Γιάννης Σκοπούλης και Γιώργος Λώλης.

Πρακτικά, πριν από πέντε ακριβώς χρόνια, συνέβη το εξής: η επιτροπή παραχώρησε την πλατεία Μαβίλη σε ένα λούνα παρκ, χωρίς διαγωνισμό. Ωστόσο, αυτή η απόφαση δεν εφαρμόστηκε, καθώς προέκυψε άλλη μια αίτηση και η επιτροπή έκανε τελικά τις διαδικασίες για να νοικιάσει το χώρο, μετά από πρόσκληση κ.λπ., όπως προβλέπεται για το χρονικό διάστημα της μίσθωσης για πάνω από τρεις μήνες.

Ωστόσο, το δικαστήριο καταδίκασε τα μέλη της επιτροπής βάσει της πρώτης απόφασης, αυτής δηλαδή που δεν εφαρμόστηκε. Αντίθετα, αθώωσε τον τότε δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο, με βάση τη δεύτερη απόφαση, αυτή δηλαδή που εφαρμόστηκε.

Η υπόθεση ήρθε από τον «απόηχο» των δικαστικών συγκρούσεων των παρατάξεων Γκόντα και Φίλιου, μιας και μηνυτής, ήταν ένας… αρκετά μηνυμένος για διάφορες υποθέσεις, ο πρώην σύμβουλος Κώστας Τσάγκας.

Η ποινή προφανώς δεν είναι αμελητέα. Οι σύμβουλοι, νυν και πρώην, έχουν υποβάλλει έφεση και ελπίζουν να εκπέσει η ποινή εκεί.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back