ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ραντεβού της 7ης Οκτωβρίου

Εικόνα του άρθρου Το ραντεβού της 7ης Οκτωβρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2020, 11:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κρίσιμη και ιστορική 7η Οκτωβρίου έφτασε σχεδόν. Στα Γιάννενα, καλείται συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο, στην αναμονή της έκδοσης της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, για τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της, πολιτικά, (πρώην) βουλευτικά, εκτελεστικά κ.λπ.

Στη συγκέντρωση, η οποία καλείται σε καθεστώς τοπικής καραντίνας με απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 9 ατόμων (το ίδιο ισχύει ωστόσο και στην Αθήνα), καλεί σχεδόν… όλος ο κόσμος.

Ιδού τα καλέσματα (το κείμενο ανανεώνεται όσο βγαίνουν ανακοινώσεις)

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

«Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, Το εργατικό κίνημα αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Απέναντι στον φασισμό, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα η απάντηση είναι ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό κίνημα για την ικανοποίηση των εργατικών-λαϊκών αναγκών. Ένα εργατικό κίνημα που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί και που θα εμπνέει και θα διαπαιδαγωγεί τους εργαζόμενους και την νέα γενιά με την ελπίδα του αγώνα. Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστήμιου  Ιωαννίνων (Φυσικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, Βιολογικών Εφαρμογών, Ιατρικής) καλούν «κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην βαρβαρότητα του Φασισμού, να γκρεμίσουμε την αδικία».

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων

«Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες, υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων, ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που έχουν στόχο να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή! Τυχόν αθώωσή τους θα είναι ένα σκάνδαλο σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας».

Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών

«Είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης προς το μέλλον να παρέμβει μέσα κι έξω από την τάξη. Να υπερασπιστεί τη ζωή και τη δημοκρατία ενάντια στον φασισμό και τον σκοταδισμό, να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία – καταδίκη των δολοφόνων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

«Η μεγαλύτερη σε διάρκεια δίκη της ελληνικής ιστορίας και η σημαντικότερη σε παγκόσμιο επίπεδο δίκη ναζιστών, μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έφτασε στο τέλος της. Την Τετάρτη, στις 7 Οκτωβρίου, θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου επί της ενοχής των κατηγορουμένων στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής. Έχουμε καθήκον να μην ξεχάσουμε τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τη δράση των ταγμάτων εφόδου, τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών, τα εκατοντάδες θύματα της Χρυσής Αυγής. Αποτελεί υποχρέωση ξεχωριστή του καθενός μας η υπεράσπιση κάθε ανθρώπινης ζωής που απειλείται».

Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων

«Την ξενοφοβία της «Χρυσής Αυγής» ,που είχε στοχοποιήσει τους μετανάστες στις γειτονιές μας, δικαιώνει ο κ. Μητσοτάκης όταν δίνει εντολή στα στελέχη του Λιμενικού μας να παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο «επαναπροωθώντας» ετοιμόρροπες βάρκες γεμάτες κατατρεγμένους. Το ΜέΡΑ25 θα είμαστε έξω από το Δικαστήριο, αναμένοντας μαζί με όλες και όλους τους αντιφασίστες την καταδίκη των δολοφόνων της «Χρυσής Αυγής». Όταν, όπως ελπίζουμε, αυτή ανακοινωθεί, θα γιορτάσουμε για λίγο αλλά αμέσως μετά θα ξαναρχίσουμε τον αγώνα για να ξηλωθούν οι ιδέες των αυγών του φιδιού από το πολιτικό σύστημα».

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα

«Στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η μέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Με την απόφαση δεν τελειώνει φυσικά η υπόθεση του φασισμού. Γνωρίζουμε ότι θα ακολουθήσει σκληρός αγώνας και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Στις 7 Οκτώβρη όμως, δε θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την σκληρή και παραδειγματική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης, από το χέρι του δολοφόνου Ρουπακιά μέχρι την κορυφή της πυραμίδας».  

Ο Εργατικός Αγώνας

«Ήδη στο κοινοβούλιο τη θέση της Χρυσής Αυγής στο ζήτημα της αντιδραστικής αντιμετώπισης του προσφυγικού -μεταναστευτικού, πήρε η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, ενώ το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου αρχηγού της Χ.Α, αφού τα έσπασε μαζί του, έσπευσε να δημιουργήσει το δικό του κόμμα. Η μόνη απάντηση στο καπιταλιστικό σύστημα και στο φασισμό που αυτός γεννά είναι η ασίγαστη πάλη του λαού και του εργατικού κινήματος».

Ο Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων

«Η φτώχεια και η ανεργία και η ακροδεξιά κυβερνητική και μιντιακή προπαγάνδα ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες τόσο από την ΝΔ όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την παράλληλη καλλιέργεια μιλιταριστικών και εθνικιστικών αντανακλαστικών, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που αξιοποιείται από τον φασισμό για την επανεμφάνισή του. Απαιτείται η ριζοσπαστική δημοκρατική παρέμβαση του λαού σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού για την εκρίζωση των φασιστικών και νεοναζιστικών στοιχείων από τα σώματα ασφαλείας, το στρατό και το δικαστικό σώμα».

Μ-Λ ΚΚΕ

«Όσο σημαντική είναι η καταδίκη της Χ.Α. από το δικαστήριο, σημαντικότερη και απαραίτητη είναι η καταδίκη και απομόνωση των φασιστικών-ρατσιστικών απόψεων, αντιλήψεων, ιδεών και πρακτικών μέσα στην κοινωνία, τους χώρους δουλειάς, τα σωματεία, τα σχολεία και τις σχολές» τονίζει σε ανακοίνωσή του η Νεολαία του ΜΛ-ΚΚΕ.


Συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας αποφάσισε 3ωρη (11πμ-2μμ) στάση εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.

«Την ημέρα εκείνη δίνεται η ευκαιρία στο δικαστικό σώμα να πάρει μια απόφαση που θα το καταστήσει ασπροπρόσωπο και θα αποκαταστήσει την τιμή της δικαιοσύνης. Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη παρά μόνο η καταδίκη των ναζιστικών εγκληματικών πράξεων και των ηθικών και φυσικών αυτουργών τους» αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back