Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από αλιευτικό καταφύγιο μέχρι ιαματικά λουτρά

Εικόνα του άρθρου Από αλιευτικό καταφύγιο μέχρι ιαματικά λουτρά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2018, 19:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γεμάτη με νέα έργα και παρεμβάσεις ήταν η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη. Η περιφερειακή αρχή Ηπείρου βάζει μπροστά μια σειρά από έργα, τα οποία τα είχε… προλογίσει από καιρό, σε συνεργασία με Δήμους ή άλλους φορείς, αλλά με τη σαφέστατη υποσημείωση «με μέριμνα της Περιφέρειας Ηπείρου» όσον αφορά τη χρηματοδότηση. Όπως και να το κάνουμε, η προεκλογική περίοδος δεν είναι μακριά…

Έτσι λοιπόν, από τη σημερινή συνεδρίαση πέρασαν δεκάδες έργα, μεγάλα και μικρά. Από τα μεγάλα έργα, ξεχωρίζουν το αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα Πρέβεζας, τα ιαματικά λουτρά Πρέβεζας, Αμαράντου και Καβασίλων, οι διαχειριστικοί χάρτες βόσκησης και  η αποκατάσταση του εσωτερικού της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Για τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού καταφυγίου η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας διεκδικεί ένα κονδύλιο ύψους 2,9 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Interrreg «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020». Από το ίδιο πρόγραμμα εκτιμά ότι θα εξασφαλίσει 4 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των κτιρίων των ιαματικών λουτρών. Μέσω Interreg, αλλά αυτό της «Ελλάδας-Αλβανίας 2014-2020», η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τα Αγαθοεργά Καταστήματα της Μητρόπολης Ιωαννίνων επιδιώκει την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου και του εκσυγχρονισμού των εσωτερικών υποδομών της Ζωσιμαίας Ακαδημίας. Ο προϋπολογισμός τα ου έργου αυτού ανέρχεται σε 545.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back