Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από Αλβανία κολλάει, από αλλού όχι;

Εικόνα του άρθρου Από Αλβανία κολλάει, από αλλού όχι;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2020, 21:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενώ η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να επισπεύσει την ελεύθερη είσοδο επισκεπτών στην Ελλάδα, χωρίς υγειονομικούς ελέγχους, η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα ζητάει ελέγχους στην Κακαβιά, στους εισερχόμενους από Αλβανία. Σημειωτέον ότι κυρίως, πρόκειται για εργαζόμενους και όχι για τουρίστες...

Ζητάει συγκεκριμένα « τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε η χώρα μας να παραμείνει σε λίγα  κρούσματα covid 19 και να αποτραπεί τυχόν πισωγύρισμα από την αθρόα προσέλευση υπηκόων της γείτονος Αλβανίας», από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Η κα Κεφάλα επικαλείται «δημοσιεύματα του Τύπου όσο και την ανησυχία που εκφράζουν πολίτες από τις εικόνες συγχρωτισμού στην Κακαβιά και τις πληροφορίες περί εισόδου στην χώρα μας χωρίς υγειονομικούς ελέγχους».

Ζητάει τέλος «η μετακίνηση και η είσοδος στο ελληνικό έδαφος των χιλιάδων υπηκόων Αλβανίας κυρίως για εποχικές αγροτικές εργασίες, να γίνονται με υγειονομικούς ελέγχους   και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων περί αποστάσεων».

Άγνωστο παραμένει εάν η βουλευτής Ιωαννίνων έχει ανάλογο αίτημα για τουρίστες από τη γείτονα χώρα ή και από άλλες χώρες, που θα εισέλθουν στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3